Sportovní klub Mšeno byl založen v roce 1930, 2. května 1948 byl sloučen s Českou obcí sokolskou, kdy do roku 1990 nesl název Sokol Mšeno - oddíl kopané. V roce 1990 dochází k rozdělení tělovýchovy ve Mšeně a kopaná se vrací k původnímu názvu.
   V současné době má SK Mšeno 589 členů, čímž se řadí vedle Spolany Neratovice a Kaučuku Kralupy mezi největší sportovní kluby na Mělnicku. Sdružuje oddíl kopané, oddíl stolního tenisu a svaz rekreačního sportu. Schůze výboru SK Mšeno se konají pravidelně každé pondělí v období duben až říjen od 20.00 hodin, od listopadu do března od 18.00 hodin v hotelu „Zlatý lev“ na náměstí ve Mšeně. 

Oddíl stolního tenisu 
   Má dvě družstva mužů. „A“ družstvo startuje v okresním přeboru I. třídy, „B“ družstvo v okresním přeboru II. třídy. Pod vedením Jaroslava Kůtka začíná s tréninkem družstvo žáků, které je vedeno pod rekreačním sportem, ale v případě dostatku hráčů bude přihlášeno do mistrovské soutěže Mělnicka. Tradicí je pořádání Vánočního turnaje mezi vánočními svátky. O tento turnaj je zájem jak mezi registrovanými, tak neregistrovanými hráči. Stolní tenisté hrají svá utkání v tělocvičně ZŠ Mšeno, kde také trénují. Podrobné zpravodajství z jejich utkání včetně tabulek a procentuální úspěšnosti.

Rekreační sport
   Ve spolupráci se ZŠ Mšeno fungují sportovní kroužky, které vede Štefan Dvorščík. V minulosti přispěl tento oddíl finanční částkou pro ZŠ Mšeno na nákup sportovního náčiní pro sport naší mládeže. Vedle malé kopané a nohejbalu zajišťuje spolu s oddílem kopané každoročně lyžařský výcvik žáků na horách. 

Oddíl kopané
   V současné době má kopané dvě družstva mužů, jedno družstvo dorostu, jedno družstvo žáků a starší a mladší přípravku. Stará se i o svůj sportovní areál, který je svým vybavením jeden z největších v bývalém okrese Mělník. V areálu jsou k dispozici dvě fotbalová hřiště, krytá tribuna pro 800 lidí, šatny, antukový kurt, dráha pro závody na ploché dráze s umělým osvětlením. SK Mšeno dále v areálu stadionu provozuje ubytovnu, restauraci, a vždy od 1. 5. autokemp. Veškeré aktuality najdou příznivci ve sportovní vývěsce na náměstí Míru naproti radnici.

Výbor, vedoucí a trenéři SK Mšeno

Fotky z akcí pořádaných v našem areálu

Výsledky, tabulky a umístění družstev naleznete v rubrice Sportovní novinky.

 

Sportovní klub Mšeno
Boleslavská 398
277 35 Mšeno
tel.: 315 693 214
fax: 315 693 088 (spolu se ZUŠ Mšeno)
E-mail, www