Mšeno - Vážení občané, nový zákon o odpadech platný od 1. ledna přináší mnoho změn, na které se snažíme reagovat a informovat vás o nich.

Pneu - jak již bylo psáno, zřídili jsme ve Mšeně místo zpětného odběru (v areálu cihelny), což se setkalo s příznivou odezvou a už po měsíci jsme naplnili první kontejner. Avšak vyskytly se tu předměty, které do zpětného odběru nepatří: duše všech typů (TKO), tenké pláště (od kol a kárek, také TKO) a pneu s disky. Prosím, abyste nám tyto věci nepředávali.

Světelné zdroje - na sběrná místa systému Ekolamp (např. radnice, elektra, sběrný dvůr na skládce, škola...) nyní nově můžete nosit i klasické žárovky a halogenové žárovky, které se dříve nesbíraly. Nyní tedy sbíráme jakékoli světelné zdroje. Tím pomůžete snížit hmotnost komunálního odpadu, jenž putuje na skládku, a budete šetrní k přírodě.

Plechovky - opět připomínám, že do žlutých kontejnerů ve Mšeně (a jeho částech) a v Blatcích (vč. částí) můžete odkládat kromě plastů a kompozitních nápojových obalů také čisté plechovky od nápojů či jídla a jiné drobné kovy. Klidně v celých pytlích, které se tak nemusí povalovat vedle kontejnerů na kovy, jichž je poměrně málo. Rozhodně však ne velké kusy kovů, které by mohly poškodit lis svozového vozu, ty odložte vedle kontejnerů.
Připravujeme - ve spolupráci se zpracovatelem zřídíme sběrné místo na olověné akumulátory (baterie z vozidel a záložních zdrojů...) S podrobnostmi vás seznámíme v příštím čísle.

Martin Mach, starosta Mšena