Mělník, Neratovice - V očkovacím místě Nemocnice Mělník bylo ke konci dubna naočkováno zhruba 15 000 dávek očkovací látky proti onemocnění covid-19. Očkovací místo má kapacitu až 600 osob za den. V Nemocnici Mělník a Nemocnici Neratovice se zájemci o očkování navíc dočkají kratší čekací lhůty na rezervaci, která se pohybuje okolo jednoho týdne. V obou nemocnicích jsou lidé očkováni nejčastěji vakcínami Pfizer a Moderna.

Provozní doba očkovacího centra v pavilonu D Nemocnice Mělník je nyní od 7.00 do 15:30 hodin od pondělí do pátku. Kapacita očkovacího centra, která je až 600 osob denně, nebyla zatím zcela využita. „Pro Nemocnici Mělník i celý region je nejdůležitější fakt, že všichni občané z preferovaných skupin měli možnost si v OČM Mělník zarezervovat termín. Aktuálně jsou již uvolněny termíny také pro věkovou kategorii 65+,“ říká MUDr. Radek Havlas, lékařský ředitel Nemocnice Mělník, kterou provozuje skupina Vamed Mediterra. V nemocnici bylo během jednoho dne naočkováno nejvíce 378 dávek.

Další očkovací místo v mělnickém regionu je v Nemocnici Neratovice, kde bylo od začátku února do konce dubna podáno více než 6 000 dávek vakcíny proti onemocnění covid-19. Centrum je otevřené od pondělí do pátku a očkuje v průměru okolo 200 lidí denně, v některých týdnech se daří očkovat i 330 lidí denně, v závislosti na množství zájemců o očkování a dodaných vakcín. „V nemocnici máme také svůj vlastní mobilní očkovací tým, který pomáhá s očkováním klientů například v domovech pro seniory. V nadcházejících týdnech, pokud to počasí dovolí, máme v plánu očkovací centrum rozšířit i o stan před nemocnicí,“ říká MUDr. Michal Scheinost, lékařský ředitel a primář Interního oddělení Nemocnice Neratovice, kterou také provozuje skupina Vamed Mediterra.

Stejně tak jako Nemocnice Mělník i neratovická nemocnice očkuje nejvíce vakcínami Pfizer a Moderna, přičemž více očkovacích dávek bylo podáno vakcínou Pfizer. Nemocnice Neratovice a Mělník se mohou pyšnit i podstatně kratší čekací lhůtou na rezervaci termínu očkování, která se pohybuje pouze okolo necelého týdne. To je téměř třikrát kratší doba, než jakou nabízejí očkovací místa například v Praze, kde se čekací lhůta na termín očkování obvykle pohybuje mezi dvěma až čtyřmi týdny.

Registrace k očkování probíhá přes rezervační systém Ministerstva zdravotnictví (https://registrace.mzcr.cz/). Pro detailní informace
k očkování volejte informační linku ke koronaviru 1221 nebo informační linku Středočeského kraje 800 710 710.

(tz)