Mšeno - I přes uzavření mateřských škol jsme v naší mšenské školičce nezaháleli. Každý týden byla dětem poskytována distanční výuka formou pracovních listů a námětů na činnosti, aby si děti připomněly školku alespoň doma s rodiči. Když se začaly blížit Velikonoce, napadlo nás vytvořit pro děti distanční výuku zcela jiným, troufám si tvrdit že zábavnějším způsobem. Pro zpestření těchto dní jsme si pro děti připravili týdenní Velkou velikonoční hru na dvoře naší školky.

Vstupenkou do hry bylo vyrobené velikonoční vajíčko, přinesené z domova, které děti pověsily na vrbu u školky. Dále na děti čekalo několik stanovišť s úkoly. Nechyběla originální velikonoční „hodovačka“ nebo výroba velikonoční dekorace v podobě slepičky. Jistě velmi zábavným a netradičním úkolem bylo kreslení bílými fixami na okna naší školičky. I další úkoly se nesly v duchu Velikonoc. Pro děti, které se hry zúčastnily, byla připravena zajímavá odměna.

Děkujeme všem za kladné ohlasy a především těm, kteří se naší hry zúčastnili. Budeme se těšit na spolupráci při další akci.

Závěrem bych chtěla poděkovat panu Václavovi Házemu, který už poněkolikáté věnoval dětem velikonoční balíčky.

Veronika Zelenková, MŠ Mšeno