Mšeno - Zdravíme z naší mšenské školky. Rádi bychom se s vámi podělili o naše sportovní úspěchy. V této době, kdy děti nemohou volně sportovat, jsme si přece jen aktivitu našli. Naše školka – se třídou „Včeličky“ se rozhodla zapojit se do projektů na podporu zvířat z různých spolků nebo zoologických zahrad takzvaným virtuálním během.

Naším prvním počinem byl virtuální běh PRO TYGRA – výtěžek ze startovného byl věnován na podporu spolku ATAICA. Spolek se věnuje záchraně populace amurského tygra (tygra ussurijského) ve volné přírodě. Naši nejmladší se proměnili v tygří koťata a závodili s přiděleným startovním číslem na celých 500 metrů. Umístili jsme se na 4. místě.

Dalším zvířátkem, pro které jsme se společně rozhodli běžet, byl lachtan jihoafrický z pražské zoologické zahrady. Výtěžek ze závodu přispěl na krmivo pro lachtany na 12 měsíců. V tomto závodě jsme se umístili dokonce na 1. místě. Diplomy z obou běhů už čekají na účastníky závodů ve školce. Doufáme, že společně podpoříme a přispějeme na další zvířátka.

Lucie Mazancová