Kadlín - Jako velmi přínosné se v lednových dnech ukázalo loňské rozhodnutí kadlínského zastupitelstva o nákupu nového stroje do vozového parku obce.

Lednové počasí přineslo několik dnů se souvislou sněhovou pokrývkou. Tu přivítaly hlavně děti, které nemohly v lednu chodit do školy kvůli nařízené distanční výuce. Kadlín byl na sněhovou nadílku připraven. Místní komunikace pravidelně uklízel pracovník úřadu za vydatné pomoci nového traktoru. Nenastala tak situace, že by byla některá z nich nesjízdná.

Myšlenka investice do nového traktoru, který by se stal opravdu účelným a silným pomocníkem pro údržbu obce, zazněla na jaře roku 2020. Zastupitelstvo tento podnět rozhodně podpořilo, a tak se vybíralo, který traktor v kombinaci s nabídkou příslušenství bude nejvhodnější. Posuzovalo se, jestli vybíraný model malého traktoru pomůže při tak různorodé práci - údržbě a úklidu veřejných komunikací, sečení travnatých ploch v Kadlíně i Ledcích, s prací v lese... Důležitým kritériem byla i náročnost na obsluhu. Svými přednostmi a referencemi vyhrál traktor značky TYM T503 jihokorejské výroby.

Jarka Drechslerová