Mšeno, Vojtěchov - Běh Boudeckou roklí v letošním roce oslavil 10. výročí. Naštěstí se letos termín vešel do „rozvolněného“ období proticovidových opatření, takže se s jistými omezeními konat mohl. Limit pro tento typ akce byl 50 osob, rozhodli jsme se tedy, že strop bude 40 závodníků. Zrušili jsme dětské kategorie a nechali jen dorost a dospělé a vcelku to klaplo – přišlo 35 závodníků. Po zrušených bězích v průběhu celého podzimu, což potkalo i náš Běh Debří, jsme se na sebe všichni velmi těšili !

Počasí tento rok přálo, bylo poměrně teplo a beze srážek. Úderem desáté se všichni závodníci vydali na trať, muži na dvě kola, ženy a dorost na jedno. I letos byly k vidění velmi kvalitní výkony ve všech kategoriích, avšak závod žádné drama nepřinesl. Vítězové šli od začátku dopředu a na otočce už bylo většinou rozhodnuto.

V cíli se tradičně ochutnávalo vánoční cukroví a zapíjelo se teplými nápoji. U ohně se klábosilo v přátelské a vánoční atmosféře a čekalo se na výsledky. Z místních se „na bednu“ dostali Martin Kaluer (2. místo ve veteránech I.), Pavel Mráček (3. místo ve V III.) a Anna Machová, která zvítězila v dorostu (celkově mezi ženami by byla druhá).

Po vyhlášení jsme si všichni popřáli stálé zdraví a s nadějí, že se příští rok uvidíme častěji, jsme se vydali ke svým domovům a vstříc dalšímu lockdownu.

Martin Mach
TJ Sokol Mšeno