Sedmý ročník závodu O žraločí hoblík, který organizuje Truhlářství Radek Sobotka, proběhl 6. až 8. července v blízkém i dalekém okolí Mšena. Startovali jsme jako obvykle z kempu na stadionu ve Mšeně.

Trasa vždy provádí účastníky po zajímavých místech našeho okolí, kde posádky plní různé netradiční úkoly, jako je například záchrana tonoucí blondýny na mšenském koupališti, závod koloběžek na ploché dráze, ošetření raněného člena posádky nebo řezání kolejnice ruční pilou. Pravidlem při těchto úkolech je, že posádky mohou čekat od organizátorů cokoli, ale vozům se nesmí nikdy nic stát.

Závod je organizován pro historické vozy BMW, zejména typu žralok, jak napovídá název závodu. Po dohodě s organizátory se může zúčastnit i jakékoli jiné vozidlo. Atraktivní místa vybíráme podle toho, jak se budou vyjímat na fotografiích s našimi historickými vozy. Velký úspěch proto měla návštěva letiště v Mladé Boleslavi, kde se auta mohla fotit s replikami historických letadel, zátiší s větrným mlýnem ve Vrátně, Pivovar v Lobči, hrady Kokořín, Houska a Stránov. Závěrečné hodnocení již tradičně probíhá na idylickém nádražíčku v Sudoměři. Hlavní cenou je skutečně žraločí hoblík, tedy kombinace truhlářského hoblíku s maskou vozu BMW. Letošní ročník je úspěšně za námi, už vymýšlíme trasu a úkoly na příští 8. ročník.

Sobotkovi