Mšeno - Pětadvacet sokolských atletů v sobotu 14. dubna reprezentovalo naši jednotu na župním přeboru všestrannosti. Letos jsme poprvé navštívili krásná sportoviště v Říčanech. Za příjemného slunečného počasí se nejdříve bojovalo na atletickém oválu ve čtyřech disciplínách – skoku dalekém, sprintu, hodu kriketovým míčkem a vytrvalosti. K sokolské všestrannosti patří i plavání, proto přebory ve druhé části pokračovaly v nedalekém krytém bazénu.

Všichni sportovci se snažili za povzbuzování diváků podat co nejlepší výkony. Tři nejlepší závodníci z každé kategorie obdrželi diplomy a tašky plné překvapení. Zkrátka nezůstali ani ti, kteří nevystoupili na stupně vítězů, každý účastník si domů odvezl zajímavé ceny.

Župní přebor pokračoval druhý den v Českém Brodě soutěží v gymnastice a šplhu. Tam nás reprezentovala čtyři děvčata, která poctivě trénovala po celý rok. Dívky nacvičovaly gymnastické sestavy na kladině, hrazdě, takzvaná prostná a přeskok. Jediné dvě závodnice – Nikolka Nováková a Janička Hronová - zvládly všechny disciplíny celého župního přeboru. Po sečtení výsledků z plavání, atletiky, gymnastiky a šplhu obhájila první místo z loňského roku šikovná Nikolka Nováková a Janička Hronová skončila na pěkném čtvrtém místě.

Hana Nečasová