Mšeno - Letošní župní přebor Zálesáckého závodu zdatnosti (ZZZ), který již popáté pořádala naše Tělocvičná jednota Sokol Mšeno, probíhal jako v loňském roce v oblasti lesoparku Debř. Župního kola se v sobotu 9. dubna zúčastnilo rekordních osmnáct sokolských družstev s padesáti závodníky.

Soutěžící, kteří byli rozdělení do tří kategorií, běželi dva okruhy dlouhé 2,7 km a 4 km. Při běhu plnili různé úkoly týkající se pobytu v přírodě - například otázky z historie Sokola, ze zdravovědy, poznávání zvířat, rostlin, hradů a zámků, topografie, šplhali po laně, předváděli uzlování a rozdělávání ohně na čas. Všem účastníkům se závod moc líbil. Spokojeni byli všichni. Pořadatelé s tím, že vše probíhalo bez problémů a chladnější aprílové počasí se obešlo bez deště, závodníci byli plni zážitků z krásně prožitého dne. Největší radost měli samozřejmě ti, kteří stanuli na stupních vítězů.

Vítězové z kategorie staršího žactva ve složení: Anna Machová, Martin Bloudek a Eliška Mojteková a z kategorie dorostu: Kateřina Podpěrová, Patrik Bloudek a Jacob Najman (družstva TJ Sokol Mšeno) se nominovali do celostátního finále, které se bude konat 21. - 22. 5. 2016 v Proseči pod Ještědem. Mezi dalšími odměněnými byli závodníci z TJ Sokol Cítov, TJ Sokol Obříství, TJ Sokol Ovčáry – Nedomice, TJ Sokol Milovice  a TJ Sokol Mšeno. Podrobné výsledky jsou k nahlédnutí na webových stránkách www.sokol.cz.

Hana Nečasová, starostka TJ Sokol Mšeno