Pochvala Intermezzu od Ladislava Homolky

Mšeno – V sobotu 14. listopadu jsem se svými blízkými navštívil kostel sv. Martina ve Mšeně, kde se uskutečnil benefiční koncert pro Světlušku. Mezi účinkujícími byla skvělá Ráchel Skleničková, kterou už jsem měl příležitost slyšet na několika vystoupeních. Dalším účinkujícím bylo dechové trio Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, což byla sestava hudebních profesionálů.

Závěr koncertu patřil smíšenému pěveckému sboru Intermezzo. Ačkoliv ve Mšeně žiji a sbormistr uvedeného sboru Karel Horňák je dvacet let můj nejbližší soused, jejich vystoupení jsem dosud nikdy neslyšel. Proto jsem byl takřka ohromen dokonalostí a profesionalitou tohoto tělesa. Proto se trochu stydím, že jsem tento sbor slyšel až v roce, kdy slaví desáté výročí svého založení.

Chtěl bych všem členům sboru poděkovat za nevšední zážitek, který byl umocněný prostředím kostela sv. Martina, a popřát jim stovky stejně ohromených posluchačů, jako jsem byl já. Dovolím si slíbit, že příště už se stydět nebudu a na některém z dalších vystoupení se určitě potkáme, abych vyslechl celý jejich repertoár. Ještě jednou srdečný dík Intermezzu a samozřejmě také pořadatelům tohoto koncertu.

Ladislav Homolka