Ořechová bábovka

Listopadový díl rubriky Dobroty z vaší kuchyně patří Marii Říhové, která vám nabízí k vyzkoušení výbornou ořechovou bábovku. Vlašáků se přece letos urodilo poměrně dost.

Potřebujeme:
10 dkg mletých vlašských ořechů, 1 lžíci instantní kávy, 1 dcl horké vody, 5 vajec, 20 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dcl oleje, 125 ml mléka, 15 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 10 dkg kukuřičného škrobu, 1 ks tmavé polevy.

Postup:
Instantní kávu přelijeme horkou vodou, polevu nastrouháme najemno  a vejce s oběma cukry vyšleháme do pěny. Promícháme mouku s práškem do pečiva, škrobem a nastrouhanými ořechy. Střídavě s připravenou kávou pak pozvolna vmícháme do pěny z vajec a cukru. Do směsi přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Vše následně nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi hodinu na 175 stupňů. Dobrou chuť přeje

Marie Říhová

Máte ve své kuchařce také nějakou dobrotu, kterou byste rádi doporučili ostatním? Našli jste v kuchařce po své babičce rodinnou specialitu, kterou si nechcete nechat jen pro sebe? Pak neváhejte a pošlete nám recept do rubriky Dobroty z vaší kuchyně. Využít k tomu můžete buď emailovou adresu: msensko@email.cz nebo poštovní adresu: Redakce Mšenska, Husova 149, 277 35 Mšeno.