Mšensko –  Na oblíbenou trať spojující Mšeno s Mělníkem by se mohly začátkem příštího roku vlaky vrátit. Potvrdil to mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Jakub Ptačinský, podle něhož oprava začala 26. srpna předáním staveniště. „Práce budou trvat do 31. 12. 2015,“ konstatoval mluvčí. Původně měla oprava začít už v polovině letošního roku. „Prodlení vzniklo zákonnými požadavky na výběrové řízení,“ zdůvodnil zpoždění Jakub Ptačinský.

Zahájení prací potvrdil i starosta města Mšena Martin Mach. „Firmy, které zakázku získaly, už za námi byly, abychom jim pronajali prostor u nádraží k uskladnění materiálu,“ připomněl starosta a poznamenal, že by se po rekonstrukci na trať mohly po letech vrátit i nákladní soupravy. Trať prý bude mít parametry pro nákladní dopravu, jaké mívala kdysi.

Trať Mělník – Mšeno má být podle Jakuba Ptačinského opravena kompletně z nového materiálu. „Získaná část kolejového roštu bude během příštího roku použita k opravám úseku Mšeno – Mladá Boleslav,“ informoval mluvčí SŽDC a prozradil, že by oprava měla vyjít na  341 milionů korun. Od vlakového spojení na trati ČD upustily na konci loňského léta kvůli snížení rychlosti na deset kilometrů za hodinu, které si vyžádal její bídný stav.                                          

Jiří Říha