Kakaový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Zářijový díl rubriky Dobroty z vaší kuchyně patří Andree Kavanové z Kadlína, která si pro vás připravila recept na výborný kakaový koláč s jablky. Jablka jsou zralá, tak proč si nepřipravit něco dobrého ke kávě...

Potřebujeme:
Těsto: 350 g polohrubé mouky, 350 g strouhaných jablek, 200 g cukru, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/4 l mléka, 2 vejce, 1/4 l rozpuštěného másla.
Poleva: 200 g čokolády na vaření, 150 ml smetany.

Postup:
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao, cukr a vanilkový cukr. Přilijeme vlažný tuk, mléko s rozšlehanými vejci a nakonec přidáme nastrouhaná jablka. Promíchané těsto nalijeme do formy a upečeme. Na závěr přelijeme polevou z rozehřáté čokolády smíchané se smetanou. Koláč můžeme také posypat strouhaným kokosem.

Dobrou chuť  přeje Andrea Kavanová!