Evangelické knedlíky zasypané tvarohem
Srpen je fajn, děti mají stále prázdniny, počasí je proměnlivé, ale teplé. Příroda se snaží, a tak již od sv. Anny máme česnek. Dozrály rajčata i okurky i nějaké saláty, pokud nám je nesnědli slimáci.  I cibule a mrkve je dostatek, stejně jako máty a meduňky, jen ty houby pořád čekají až na září. Stejně jako vinná réva. Pomalu končí borůvky, meruňky a broskve, maliny i ostružiny a bylo by škoda toho všeho v kuchyni nevyužít.

Snídaně:  Dubský čaj - do meduňkového čaje rozmixujeme čerstvé borůvky a osladíme lžičkou medu a k tomu 3 vejce do skla s troškou másla  bez pečiva.

Oběd: Hebrejský salát - nastrouháme čerstvou oloupanou mrkev s česnekem a solí s přidáním zakysané smetany.

Evangelické knedlíky - z kostky polotučného tvarohu, dětské krupičky a polohrubé mouky připravíme těsto, jemně posolíme a vytvarujeme taštičky, do kterých vkládáme ovoce. Vaříme do vyplavení, zasypeme cukrem, strouhaným tvrdým tvarohem a zalijeme rozpuštěným máslem.

Desert: Nebuželský sorbet - rozmixované ovoce – broskve a maliny – zmrazíme do formiček a podáváme jako zmrzlinu.

Nápoje: co nejvíce vody bez příchuti, pro dospěláky i vinný střik a kaninské frappé -  v šejkru promícháme rozpustnou kávu s kostkami ledu a čerstvým mlékem do vytvoření pěny, nejlépe pak bez cukru.

Večeře: Řepínský salát – uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme kolečka cibule. Přidáme zálivku z oleje, octu, vody a cukru. Osolíme a opepříme.

Střemská kukuřice – oloupaná uvařená zrnka kukuřice osolíme, přidáme domácí majonézu a nastrouhaný tvrdý sýr a podle chuti i pálivé papričky.

Před spaním: mátový čaj.

Dobrou chuť přeje Ivan Heidler