Kokořínsko – Tradiční Kokořínský triatlon, závod v plavání, jízdě na kole a běhu, který je určený výhradně amatérským sportovcům, se v sobotu konal už po jednadvacáté. Na start u jezera Harasov dorazilo pětačtyřicet odvážlivců, mezi nimi i šest žen.

Před závodem, v jeho průběhu i po jeho skončení přitom bylo mezi účastníky pořádně veselo. Nejen výkřiky nadšení, ale hlavně zoufalství rozesmívaly jak přihlížející, tak i samotné závodníky. „Já tu nechci být!“ ozvalo se krátce před výstřelem ze startovní pistole. „Cože, ještě pětkrát?“ vyděsil se jeden z účastníků při první otočce kolem bójky. „Říkej si, že už jenom pětkrát!“ přišlo ze břehu veselé povzbuzení. „Udělejte mi tam ty čárky dvě, já už nemůžu!“ snažil se o pár minut později pořadatele přesvědčit další z plavců.

Právě plavání dalo závodníkům pořádně zabrat, patnáct set metrů v poměrně teplé, ale proudící vodě harasovského jezera bylo na některé účastníky opravdu dost. „Kde mám kolo?“ zajímal se po vyběhnutí z vody jeden z triatlonistů. „Někdo ti ho ukradl,“ odvětil jakýsi dobrák z řad fanoušků.

Z Harasova se pak pořadatelé přesunuli do hospůdky Romanov, kde bylo depo a zároveň i cíl. Ani tady nebyla o zábavné situace a veselé hlášky nouze. Například když jeden ze závodníků požadoval sůl. „To nás nenapadlo, takový požadavek jsme tu ještě neměli. Snad v hospodě nějakou mají,“ poznamenala Hana Nečasová, starostka pořádajícího TJ Sokol Mšeno. Nejrychlejší závodník se na trati, která celkem měřila zhruba pětačtyřicet kilometrů, zdržel necelé dvě a půl hodiny. Na ty nejpomalejší se pak muselo čekat až do pozdního odpoledne.

Barbora Tesnerová, Deník

VÝSLEDKY
Muži:
1. Kolařík Tomáš – 2:27:30, 2. Kratochvíl Jiří – 2:31:49, 3. Hurník Michal – 2:31:53

Muži veteráni: 1. Holinka Jan – 3:03:10, 2. Řezník Milan – 3:16:26, 3. Tomášek Roman – 3:27:04

Ženy veteránky: 1. Pavlů Mirka – 3:24:03, 2. Frintová Martina (kat. ženy) – 3:25:05, 3. Lacinová Olga a Lacinová Anna (kat. juniorky) – obě 3:31:06

Nejrychlejší závodníci - plavání: Polesný Martin – 22:08, kolo: Kolařík Tomáš – 1:19:09, běh: Kolařík Tomáš – 37:52