Kokořínsko – Lidé, kteří chtějí poznat starý hrad Kokořín, podívat se do stejnojmenné vesničky nebo se zastavit v některé z poklidných hospůdek a přitom se jim nechce pěšky ani na kole, mohou nasednout na vláček.

Žlutý výletní vláček Kokořík objíždí zajímavá místa v okolí hradu vždy o víkendech a státních svátcích. Cestující si mohou vybrat ze tří tras. Ta první začíná dvě hodiny před polednem ve Vysoké, kde stojí i Dům řemesel Arcadis, jehož součástí je čokoládovna. Její lahodné výrobky jsou k ochutnání téměř v celém Kokořínském údolí. Druhá jízda vláčku s označením B startuje v 10.45 hodin u restaurace Pobuda, odkud pokračuje k tradiční hospodě U Grobiána, kde se vláček otáčí a míří zpátky.

Velká okružní trasa Kokoříku pak začíná u Pobudy se zastávkou pod hradem Kokořín, na nějž se mohou turisté vypravit, a pak pokračuje do Galerie Truhlárna ve vsi Kokořín. Ta je často místem zajímavých výstav, přednášek, koncertů a také je tam k vidění expozice řemesel a zemědělství na Kokořínsku. Na své cestě jede Kokořík z Truhlárny přes kokořínskou náves opět pod hrad a končí zpátky u Pobudy.

Na okružní trasu se žlutý Kokořík od Pobudy vydává vždy v 11.10, 12.15, 13.00, 14.45, 15.30 a v 17.00 hodin. Více informací o jízdách Kokoříku na telefonu 608 999 988.