30. 5. – 23. 8. Léto budiž pochváleno! – interaktivní výstava, prostřednictvím které nahlížíme do volného letního času mělnických obyvatel i návštěvníků Mělníka a jeho okolí v první třetině 20. století. Pomocí dobových materiálů a fotografií zavítáme do vyhledávaných letovisek Mšenska a Kokořínska, na mělnickou plovárnu a mezi trampy či na letní byt. Výstavu v interaktivním duchu provází zážitkové programy pro děti, při kterých Bety a Loty cestují do prvorepublikových časů.

9. 6. - 12. 7. Rok ve školní družině – výstava prací žáků školní družiny při ZŠ Jungmannovy sady pod vedením učitelky Maškové – vstupní prostory

28. 6. – 4. 9. „Čajem se zapomíná na hluk světa“ – výstava čajových sáčků a ubrousků sběratelek Aleny Šedové a Ivy Pitákové, prostory kavárny

3. 7. – 6.9. Začalo to angličáky – výstava sbírky autíček Martina Švece, která obsahuje téměř 2 000 modelů. Představeny budou modely sportovní, policejní, hasičské, nákladní, ale i veteránské a klasické osobní vozy v různých měřítkách a několika značek.

14. 7. – 31. 8. Jarošáček – výstava dokumentující činnost k 20. výročí dětského folklorního souboru Jarošáček, vstupní prostory

17. 7., 21. 7., 23. 7., od 10.00 a 11.30 hodin – Interaktivní zážitkový program k výstavě Léto budiž pochváleno! – Betynka a Loty nás zavedou do letních časů trávených na Mělnicku a okolí v první třetině 20. století. Program nejen pro děti.

19. 8. Projděte se Mělníkem s kocourkem Švarcíkem – poznejte své město Mělník s historikem Lukášem Snopkem a kocourkem Švarcíkem – výlet po městě pro RC Kašpárek a rodiny s dětmi, od 9,30 hodin.

23. 8. Interaktivní zážitkový program k výstavě Léto budiž pochváleno! - Betynka a Loty nás zavedou do letních časů trávených na Mělnicku a okolí v první třetině 20. století. Program pro děti od 14,00 hodin.

23. 8. Derniéra výstavy Léto budiž pochváleno! – komentovaná prohlídka autorkou výstavy Naďou Černou, od 15,30 hodin.