Expediční kamera 2014Pozvánka na další ročník filmového festivalu

Sokolovna Mšeno, 15. 3. 2014

TJ Sokol Mšeno vás zve na Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA, který se bude konat v sobotu 15. 3. 2014 od 14 hodin v místní sokolovně. Nabídneme vám promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích i sportech. Přijďte zhlédnout filmy o lidech v situacích, do kterých se sami možná ani netoužíte dostat. Na horách, na vodě, v pouštích i pralesech. Filmy pro festival EXPEDIČNÍ KAMERA jsou čerpány především od našeho partnera Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují (MHFF). Jsou to tedy vítězné a výběrové filmy tohoto mezinárodního festivalu se šestadvacetiletou tradicí.

PROGRAM FESTIVALU                                                                                 
14:00 Úvod
Cave unicycling
14:15 Cave unicycling
– Velká Británie
Bláznivé spojení dvou zcela odlišných sportů. Steffan Thomas a Thomas Lupton se na svých jednokolkách vydávají do nitra jeskyní. Ocenění: festival Kendal 2013

14:25 Tatry bez limitov – Slovensko
Parta slovenských vrcholových sportovců přijímá výzvu, aby přepsali dějiny extrémních sportovních výkonů ve Vysokých Tatrách.
Pygmejové
14:55 Pygmejové - děti džungle – Slovensko
Fotograf Ivan Bulík touží najít a zachytit život a zvyky nejmenších lidí planety – civilizací nedotčených Pygmejů. Podniká výpravu do nitra džungle, aby se s nimi spřátelil. Ocenění: MFOF 2012 Grand Prix

15:50 – 16:25 Přestávka

16:30 Ti z Labského údolí – ČR
Dokument představí tuto pískovcovou oblast v celé jeho kráse i z ptačí perspektivy. Provede důkladnou sondu do prvovýstupcovy duše a především ukáže, jak samotné prvovýstupy vznikají. Autoři vybrali do filmu ty nejpovolanější prvovýstupce z údolí – Jiřího Slavíka alias Prcka a Tomáše Sobotku.
Down the line
16:55 Down the line – Kanada
Okolí Vancouveru nabízí úžasná neprozkoumaná místa pro kaňonáře. Dokumentární snímek sleduje Damiena a Lucii v jejich úsilí o „první generaci“ průzkumníků kaňonů v horách Squamish, sleduje jejich cestu hlubokými tůněmi a nádhernými vodopády.
Honnold 3.0
17:20 Honnold 3.0 – USA
Alex se zapsal mezi nejznámější lezce této generace. Co ho činí jedinečným je to, že většinu svých svých výstupů podniká sólo a bez jakéhokoliv jištění. Nyní se chystá na další velký kousek – přelézt Trojici (velké stěny v Yosemitském národním parku) za méně než 24 hodin. Ocenění: Nejlepší lezecký film, Banff mountain film festival 2013, Nejlepší horolezecký film, Mezinárodní horolezecký festival Teplice nad Metují 2013

18:00 – 18:40 Přestávka
The Empty Quarter
18:45 The Empty Quarter – Velká Británie
Alastair Humphreys a Leon McCarron se vydávají na cestu do nitra jedné z největších pouští na světě Rub al-Chalí na Arabském poloostrově. Nemohou si dovolit velbloudy, ale sestaví si vlastní vozík, na kterém táhnou 300 kilo nákladu.

19:10 Autana – Velká Británie
Trojice horolezců Leo Houlding, Jason Pickles a Sean “Stanley” Leary se vydávají na lezeckou expedici do zapomenutého kraje Amazonie ve snaze uskutečnit prvovýstup východní stěnou na impozantní stolovou horu Cerro Autana. Ocenění na mnoha festivalech, například: Nejlepší horský film - Kendal Mountain Festival 2012, Cena města Teplice - Mezinárodní filmový festival horolezeckých filmů Teplice nad Metují 2013, Hlavní cena - Krakow Mountain Festival 2012.

Těšíme se na Vaši návštěvu! Občerstvení zajištěno. Vstupné – dospělí 80 Kč, studenti, děti od 12 let, důchodci 40 Kč, děti do 12 let zdarma.

(02/14)