Ze zápasu A-týmuJiří Guttenberg hodnotí „poločas“ mšenských týmů

Podzimní část sezóny 2011/2012 u týmu mužů hodnotím pozitivně přesto, že nás v této fázi soutěže potkala řada negativ. Tradičním problémem podzimu jsou zranění, což má za následek problémy se sestavou. Tak se stalo, že jsem se v sestavě dokonce dvakrát objevil i já. Pro nás velmi špatnou zprávou byl odchod Hynka Tříšky na hostování do Vysoké. Obával jsem se značného oslabení, protože Hynek patřil pravidelně k nejlepším střelcům týmu. Naštěstí ho gólově zastoupil Mansfeld a prosazovali se i další hráči. Potěšil mě výkon dorostenců, kterých v podzimní části nastoupilo 5, a všichni se prezentovali dobrými výkony. Po podzimní části soutěže figurujeme na 5. místě tabulky, což já beru jako úspěch, protože jsme nestačili pouze na nejlepší celky OP. Pevně věřím, že jsme schopni na jaře toto umístění ještě vylepšit.
Ze zápasu A-týmu
Záležet však bude na spoustě okolností. Hlavním předpokladem úspěchu je, aby vydržela forma Danu Hnízdilovi, který nám celý podzim svými zákroky v bráně dodával jistotu. Stejně jako loni nás trápila obrana, ne její hra, ale její složení, které se neustále měnilo. To je pro nás hlavní úkol do jarní části – složit stabilní stoperskou dvojici. Dalším negativem je malá účast hráčů na tréninku, protože v dnešní hektické době je samozřejmě na prvním místě práce.  Nyní ještě navíc dva hráči, kteří na tréninky chodili pravidelně, odešli na vysokoškolská studia a logicky tak docházku na trénink omezili. Malým počtem hráčů samozřejmě tréninkový proces ztrácí na atraktivitě a účinnosti.

Dorost je na 2. místě v tabulce OP a do jarních odvet tak máme výbornou výchozí pozici. Jako tradičně jsme v podzimní části střídali lepší výkony s těmi horšími. Pokud chceme na jaře atakovat první příčku, musíme se v zimě dobře připravit. Je zde předpoklad, že se to může podařit, protože kluci chodí na tréninky v hojném počtu a věřím, že to tak bude i nadále. Problém je, že ti nejlepší hráči nám odcházejí do vyšších soutěží na střídavý start a my tak nejsme vždy v nejsilnějším možném složení. Doufám, že tito hráči nezapomenou na to, kde fotbalově vyrostli a budou se nám i nadále snažit fotbalově pomáhat.
Ze zápasu žáků
Hodnocení celku žáků přenechám Milanu Šestákovi: „Po odchodu 7 opor jsme zapracovávali nové hráče z kádru mladších žáků. Do poloviny podzimu jsme nehráli nic moc, neboť kluci se teprve sehrávali. Druhý „poločas“ podzimu vyšel nad očekávání. Kluci se pomalu začali dostávat do hry, sehrávat a zvláště uměli zahrát na týmy z horní části tabulky. Podzimní bilance je 12 odehraných – 6 vítězných, 1 remíza, 5 proher, skóre 25:23 a 19 bodů. V tabulce nám po podzimu části patří 7. místo ze 13 mužstev. Králem střelců našeho týmu je Wagenknecht s 11 brankami. Do této sezony jsme vstupovali s obavami, že se budeme pohybovat někde v dolní části tabulky, ale kluci nás velice mile překvapili. V kádru je dost hráčů, kvalitně trénují a věříme, že v jarní části postoupíme do přední části tabulky.“

Ještě si dovolím opět poděkovat všem, kteří nám nějakým způsobem s fotbalem pomáhají, protože si této práce opravdu velmi cením. Takže děkuji trenérům M. Prieložnému, M. Šestákovi, J. Zabilanskému, J. Fiebingerovi, D. Šmejkalovi, M. Kolocovi, Z. Dvořákovi, T. Sekowskému, D. Novotnému, J. Zabilanskému ml. a dále těm, kteří nám s fotbalem jakkoliv pomáhají: Jirka Brunclík (hřiště), Z. Gale, J. Vondráček (fotbal), p. Sasková (kuchyně, dresy), p. Šledrová a p. Škopanová (pomoc při akcích SK).
Ze zápasu A-týmu
Nesmím zapomenout na členy výboru SK, kteří zajišťují fungování a chod celého klubu. Také chci poděkovat zastupitelstvu  města Mšena za jejich podporu našemu spolku, díky které jsme si v letošním roce mohli dovolit nové vybavení pro týmy mládeže – především nové míče, bezpečné branky a další potřebné materiální vybavení. Ještě bych chtěl poděkovat našim věrným divákům za jejich stálou přízeň a musím zde vzpomenout na naše dlouholeté členy  a fanoušky - Petra Mráze a Josefa Babáka st., kteří nás už bohužel nikdy nepřijdou podpořit. Věřím, že i tam „nahoře“ nám zachovají svou přízeň.

Na závěr mi dovolte, abych Vám jménem výboru SK Mšeno popřál krásné a klidné prožití vánočních svátků a do Nového roku vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a osobních i pracovních úspěchů.

Jiří Guttenberg, předseda SK Mšeno