Mšenské koupaliště hostilo premiérový ročník Folklorního festivaluFolklorní festival

Předposlední srpnová sobota patřila na mšenských „lázních“ milovníkům lidové hudby. Základní umělecká škola Mšeno ve spolupráci se Středočeským krajem a Městem Mšenem připravila pro zájemce o lidovou hudbu první ročník Folklorního festivalu. Organizátoři „naplánovali“ skvělé počasí, celý den byl jako vymalovaný, a tak mnozí návštěvníci neodolali chladivé koupeli v bazénu.
Mělničanka, Mělník
Šestihodinový program odstartovala produkce dechovky Mělničanka s kapelníkem Františkem Šťastným se zpěváky Janou Vedralovou a Stanislavem Tatarem. Ten se staral o milou pohodu vtipným průvodním slovem.
Jarošáček, ZUŠ Mělník
Dětský folklorní soubor Jarošáček Základní umělecké školy v Mělníku (umělecká vedoucí Šárka Kuželová) předvedl ukázky několika tanců a písní za doprovodu lidové muziky.

Duo Harmonika
Duo Harmonika, reprezentované manželi Pospíšilovými, dokázalo rozezpívat spokojené publikum, které ocenilo i výkon jejich dcery a syna ve hře na akordeon.


MLS, Malý lidový soubor, Plzeň
Skladby jihočeského regionu přivezl do Mšena soubor MLS (Malý lidový soubor, umělecký vedoucí Ing. Miroslav Šimandl) z Plzně, který zaujal především profesionálním muzikantským výkonem.


Mělnická cimbálovka, Mělník
Závěr programu obstarala Mělnická cimbálovka s primáškou Jindřiškou Kubecovou.

Úvodní ročník mšenského Folklorního festivalu se vydařil. Nezbývá než popřát pořadatelům podobně šťastnou ruku i v přípravě následujícího, který se uskuteční napřesrok.

Karel Horňák