Prázdninová škola ZUŠ MšenoDruhý prázdninový měsíc přinesl občanům Mšena řadu zajímavých událostí. Základní umělecká škola organizovala vůbec poprvé Výtvarnou prázdninovou školu. Soudě podle prvních ohlasů, počin to byl znamenitý. Spokojeny byly nejen děti, ale i jejich rodiče. Početnému týmu pedagogů se podařilo navodit pohodovou atmosféru, kterou si děti na dvou týdenních výpravách dokonale užily. Bližší informace najdete na stranách 8 a 9.
 Folklorní festival 2011
Neméně se vydařil také Folklorní festival, organizovaný rovněž mšenskou ZUŠkou, který hostilo mšenské koupaliště (podrobněji na str. 12). Pětice souborů přijela nejen z Mělnicka, ale i z Plzeňska a prokázala, že lidová písnička má neustále v našem životě své pevné místo.
Archeologové středních Čech

Záslužným počinem, na němž se kromě odborníků podílela celá řad mšenských občanů, se stala výstava „Archeologové středních Čech“, kterou můžete spatřit na mšenské radnici do poloviny září (str. 11).

tým Grepl Mšeno, finalista extraligy 2011
Plochodrážní klub Grepl Mšeno si jako první tým zajistil účast ve finále extraligy, které se pojede ve středu 28. září na stadionu ve Mšeně. Soupeře v nejdůležitějším utkání sezóny určí poslední dva duely základní části.

100 let mšenských baráčníků

Poslední srpnovou sobotu oslavovali 100 let od založení svého spolku mšenští baráčníci. Jedním z gratulantů byl i smíšený pěvecký sbor Intermezzo.