Zálesácký závod zdatnosti
V dubnu se tři žákovská družstva z TJ Sokol Mšeno zúčastnila přeboru župy Barákovy v zálesáckém závodu zdatnosti ve Lhotce u Mělníka. Na tříkilometrové trati děti musely plnit úkoly týkající se tělesné zdatnosti, tábornických dovedností a všeobecných znalostí. Naši TJ reprezentovaly mladší žákyně ve složení Anna Machová, Clara Najmanová a Jana Podpěrová a obsadily 3. místo. Za starší žactvo soutěžila dvě družstva, jedno ve složení Eliška Podpěrová a Eliška Sobotková (děvčata obsadila 2. místo), vítězi staršího žactva se stali Marie Machová, Matěj Mach a Jacob Najman, kteří postoupili na přebor ČOS do Proseče pod Ještědem.
V květnu odjelo toto družstvo do Proseče, kde se konal již 12. ročník tohoto závodu. Zúčastnilo se ho 118 závodníků z 22 sokolských žup z celé republiky. Tady byla trať poněkud náročnější, měřila 5 kilometrů a bylo na ní nutno překonat několik přírodních překážek, poměrně velmi těžký terén a kromě toho museli účastníci předvést své znalosti ze zálesáckých disciplín (sekera, pila, oheň), orientace v terénu, první pomoci, zdravovědy a sokolské historie. Ve velké konkurenci obsadilo naše družstvo krásné 5. místo. Za vzornou reprezentaci naší župy byly děti vybrány na devátý ročník sokolské plavby po Vltavě, která se uskuteční v září.

Volejbalový turnajVolejbalový turnajVolejbalový turnaj
Volejbalový turnaj
Čtrnáctý ročník tradičního volejbalového turnaje smíšených družstev se konal 18. června na kurtech za místní sokolovnou. Vydatný déšť během předchozí noci značně promáčel kurty a na hlavním antukovém kurtu se vytvořily obrovské kaluže vody. Nastala diskuze, zdali se turnaj uskuteční pouze na dvou hřištích. Nakonec se pořadatelé i všech třináct družstev shodlo na tom, že se hrát bude. Během dopoledne se počasí umoudřilo a občas i vysvitlo sluníčko, pořadatelům se dokonce podařilo upravit hlavní kurt, aby i zde mohly probíhat zápasy. Po urputných bojích a napínavém finále zvítězilo družstvo z Desné, které patří mezi stálé účastníky našeho turnaje. Druhou příčku obsadilo družstvo DORKY z Mělníka a třetí skončily Příšerky. Na kurtech se znovu sejdeme 10. září, kdy budeme pořádat poprázdninový volejbalový turnaj smíšených družstev.

Kokořínský triatlonKokořínský triatlonKokořínský triatlon
Kokořínský triatlonKokořínský triatlon
V sobotu 16. července se za pěkného slunného počasí konal 17. ročník Kokořínského triatlonu. Start byl již tradičně na Harasově, kde závodníci začínají na 1,5kilometrové trati plaváním. Letos se na start postavilo 17 závodníků, z toho 6 žen, mezi muži byl i jeden veterán. Z Harasova triatlonisté nasedli na kola a čekala je 34 km dlouhá trasa, po silnici i lesních cestách, jejíž cíl byl u Hostince pod Houskou. Závěrečnou disciplínou byl běh na 10 km. Vyhlášení výsledků proběhlo rovněž u hostince, kde nám poskytli zázemí během celého závodu.

V kategorii mužů obhájil loňské prvenství Jiří Veselý v čase 2:50;30 h. Druhý byl Lukáš Synek (2:57;20) a třetí Jakub Frinta (3:09;00). Kategorie veteránů byla pro malou účast sloučena s muži. A tak jediný veterán Václav Honzík nemohl obhájit loňské první místo a mezi muži byl sedmý. V ženské kategorii vyhrála Jana Trilčová s časem 3:22;55, která se tohoto závodu účastnila poprvé. Druhá byla Lucie Dittrtová (3:40;30) a třetí Miroslava Pavlů (3:42;00). Celkové výsledky a fotky najdete na www.sokolmseno.cz.

Radka Nečasová, Dana Dlouhá