Předsedovo hodnocení jarní části okresních soutěžíŽáci na mezinárodním turnaji v Praze

Výsledky A-týmu se v jarní části sezóny o mnoho zlepšily, hlavně díky dobrému přístupu hráčů k jednotlivým zápasům. Pokud bychom takto odehráli i podzimní část, pohybovali bychom se určitě do 3. místa. Na jaro nás posílil na postu brankáře Hnízdil, který se vrátil z hostování, jinak zůstal kádr nezměněn. Stejně jako na podzim jsme do áčka zapojovali i dorostence, z nichž se nejvíce prosadili Stejskal, Kovač a Krúpa. Přestože se nám ani v jarní části zranění nevyhnula, nebyla situace tak špatná jako na podzim. Mrzí nás ztráta Ládi Gráta, naší dlouholeté opory, který utrpěl zlomeninu lýtkové kosti a nyní je po operaci v domácím léčení. Přeji mu brzké uzdravení.

V souvislosti s tím, že Láďa za nás stabilně kopal stopera, mám nyní o starost víc, jak tento post obsadit. Několikrát zde výborně zaskočil Jarda Kříž, ale kvůli jeho pracovnímu vytížení nemohl zasáhnout do všech zápasů. Uvidíme, jak bude situace vypadat na podzim. Každopádně post stopera je pro tým velmi důležitý. Uvidíme, jestli se vůbec budu pohybovat na postu trenéra já. O tom nyní moc nepřemýšlím, protože mám fotbalu až nad hlavu. Přece jenom 3x v týdnu trénink plus minimálně 2x, někdy i 3x za víkend zápas (áčko, dorost, béčko), to už dá člověku zabrat.

Jak jsem zde v zimě chválil B-tým, tak za jarní část pro něj mám pouze a jenom výtky. Spousta hráčů se po zimní pauze na fotbal úplně vykašlala a bylo jim celkem jedno, že jsme kvůli malému počtu hráčů nenastoupili ke 2 utkáním, za což byl klub samozřejmě potrestán pokutou. Já, protože cítím za klub odpovědnost, jsem se tak musel ještě krom áčka a dorostu začít starat i o béčko. Hrozilo totiž vyloučení ze soutěže, což by byla další vysoká pokuta pro klub. Proto jsme se rozhodli, že béčko již do další sezóny pravděpodobně nepřihlásíme. To by museli sami hráči přijít s nějakými zárukami pro vedení klubu, že se tato situace již nebude opakovat. O tom, že se tak stane, ale velmi pochybuji.

Dorost skončil na 3. místě tabulky. Stejně jako na podzim, tak i na jaře jsme dokázali, že umíme zahrát skvělé zápasy (výhra nad Řepínem, Lužcem), ale také ztratit body s outsidery (Chvatěruby). Přišlo mi, že už ke konci sezóny kluci ztráceli chuť do fotbalu. Nejsmutnější na tom je fakt, že toto přišlo v době, kdy jsme měli reálnou šanci jít na první místo v tabulce, ale místo toho přišlo naše zaváhání. Přitom téměř celou sezónu kluci chodili poctivě na tréninky a byla na nich vidět chuť se porvat o postup do krajské soutěže. S vidinou reálné možnosti postupu se toho snad lekli. Faktem také je to, že v jarní části sezóny nás pronásledovala zranění a nemoci, takže nám chybělo i 6 hráčů základního kádru. Když bylo nejhůře, pomohli nám žáci. V posledním zápase sezóny jsme postup ztratili remízou s Dolními Beřkovicemi. Ale za tento zápas musím kluky pochválit. Pokud bychom takto odehráli celou sezónu, postup by byl náš. Příští sezónu se o to určitě pokusíme znovu.

Z utkání žáků SK MšenoŽáci, kteří v minulé sezóně postoupili do krajské soutěže, nás velmi mile překvapili svými výsledky. Ve své premiérové sezóně si vedli naprosto skvěle, když se až do konce soutěže prali o čelní místa v tabulce, aby nakonec skončili na krásném 2. místě. Věřím, že se v soutěži zabydleli a budou ve svých výkonech pokračovat.

Nově založené družstvo mladších žáků také podávalo velmi dobré výkony, ale i zde se hodně měnila sestava. Mladší přípravka se už také zabydlela v okresní soutěži a díky dobré práci trenérů se hlásí další zájemci o fotbal a my tak od nadcházející sezóny už budeme mít mladší a starší přípravku, což je o dalších cca 15 dětí více, které se budou věnovat sportu.

Proto musím pochválit práci všech, kteří se o mládež starají a znovu jim všem poděkovat. Takže děkuji trenérům M.Prieložnému, M. Šestákovi, J. Zabilanskému, J. Fiebingerovi, D. Šmejkalovi, M. Kolocovi, Z. Dvořákovi a dále těm, kteří nám s fotbalem jakkoliv pomáhají: Jirka Brunclík (hřiště), p. Sasková (kuchyně, dresy), p. Nechyba (restaurace), p. Šledrová a p. Škopanová (pomoc při akcích SK), rodičům, kteří nezištně jezdí na utkání přípravek a samozřejmě také našim věrným fanouškům, hlavně Krúpovým a Babákovým. V neposlední řadě děkuji dobře pracujícímu výboru SK, který se snaží vytvářet co možná nejlepší podmínky pro fotbalovou činnost a zároveň se stará o náš rozlehlý sportovní areál.

Na závěr děkuji vám všem za zájem o fotbal a přeji vám příjemně prožití léta a hodně krásných zážitků z vašich prázdninových cest.

Jiří Guttenberg, předseda SK Mšeno