Trojice nejlepších
V sokolovně byly vyhlášeny výsledky ankety Sportovec Mšenska 2010

Nejlepším sportovcem Mšenska za rok 2010 se stala čtrnáctiletá fotbalistka Karolína Dlouhá. Titul získala už podruhé. Mladá sportovkyně hrála nejdříve čtyři roky za domácí Mšeno, které na stejnou dobu vystřídal mělnický fotbalový klub. A od loňského roku kope za SK Slavia Praha. Na mezinárodním turnaji v Drážďanech, kde vybojovalo družstvo sešívaných druhé místo, přispěla mšenská fotbalistka dvěma góly a dvěma přihrávkami.
Vyhlášení kolektivních sportů
Druhým nejlepším sportovcem mšenského regionu v kategorii jednotlivců je Pavel Mráček starší ze Stránky. Na závodech v Toušeni loni zaběhl stříbro a v Peruci bronz. Třetí příčku obsadil i v Mělníku na třítisícovce.

Rodinu Mráčkových v anketě reprezentovala také běžkyně Dana Mráčková, kterou pětičlenná hodnotící komise mšenských radních poslala na krásné třetí místo. Čtvrté místo obsadil všestranný sportovec Martin Kauler a páté získal Martin Mach. Oběma shodně za úspěchy v běhu na lyžích.
V kategorii kolektivních sportů, do které byly letos navrženy pouze tři kolektivy, dosáhlo největšího úspěchu fotbalové družstvo starších žáků SK Mšeno. Loni s přehledem zvítězili v okresním kole poháru Ivo Viktora. V mistrovské soutěži přeboru Mělnicka pak mšenští fotbalisté obhájili první místo z roku 2009, čímž si zajistili postup do krajské I. A třídy. I v této soutěži si vedou znamenitě, po 18. kole jsou v tabulce na 1. místě s jednobodovým náskokem před Jestřábí Lhotou.
Vyhlášení nejmenších lezců
První místa byla letos vyhlášena dvě. To další patří Plochodrážnímu klubu Grepl Mšeno, jehož jezdci loni obhájili titul mistra České republiky z roku 2009. Pro volejbalový oddíl TJ Sokol Mšeno, který v okresní zimní lize převálcoval ostatní týmy a vybojoval zlato, zůstalo místo druhé.

Podle mšenské radní a starostky Sokola Hany Nečasové byl letošní ročník ankety slabší na nominace. „Ve Mšeně a okolí je spousta dospělých sportovců i nadaných dětí, škoda jen, že je rodiče nepřihlásili,“ řekla Nečasová.

Jiří Říha, Mělnický deník