Lobečská zlatá rybkaPředposlední březnovou neděli jsme se nechali unášet na vlnách dalšího Pohádkohraní. Klasický příběh o rybáři a zlaté rybce nás zcela pohltil svým výtvarným pojetím loutek a kulis. Téměř všechny vystupující postavy a zvířátka – ryby, prase, koza, rybářova loďka, ale i postavy rybáře a jeho ženy, byla vytvořena z proutí pleteným pedigem. Bavili jsme se vskutku pohádkově. Malé přání splnila zlatá rybička, v podobě sladké odměny, všem, kteří s sebou přinesli vlastnoručně namalovaný obrázek rybky.

Pohádkohraní se následně, již tradičně, přehouplo ve výtvarné řádění, tentokrát se šnečími ulitami. Pod rukama malých mistrů se probouzeli ze zimního spánku zcela exotické a jistě nové druhy šnečí říše. Ráda bych také touto cestou poděkovala milé posile při výtvarné dílně a to paní Nadě Wolfové, která nás naučila koláže z ubrousků, kterou vyzkoušeli i páni kluci. Prostě jsme opět měli plné odpoledne zábavy.  

Srdečné díky všem našim příznivcům za podporu a přízeň, těm stávajícím i těm, kdo přijdou příště. Na viděnou při dalším Pohádkohraní se budeme těšit v červnu.

Alena Vašíčková