Karolína Dlouhá (vpravo v bílém)Mšeno má zastoupení v dívčí fotbalové reprezentaci do 15 let

O listopadovém víkendu se sjelo do Humpolce na užší výběr do fotbalové reprezentace U15 dvacet vybraných fotbalistek z celých Čech a dvacet z Moravy ve věku 13 – 15 let. Mezi nimi byla i Karolína Dlouhá ze Mšena, která začínala s fotbalem za SK Mšeno, poté hrála 4 roky celostátní ligu žákyň za FC Mělník a od nového roku za SK Slavia Praha. Pro všechny fotbalistky to byla velká čest zahrát si dva zápasy v dresech naší reprezentace.

Všechny věděly, že budou sledovány jak při tréninku tak při zápasech. Po vyhodnocení předvedených výkonů bude z těchto 40 dívek vybráno 20 do týmu reprezentace U15. Reprezentace U15 je nová kategorie v naší republice, protože v dívkách zatím máme jen reprezentace  U17, U19 a ženy.

Celá akce probíhala za dost chladného počasí, ale všechna děvčata se snažila ukázat, co se za svou fotbalovou kariéru stihla naučit. Vzájemný dvojzápas Čechy – Morava byl velmi rychlý i tvrdý. Z vítězství se v obou zápasech radoval výběr Čech 8:0 a 4:0. Pro Karolínu to byla velká zkušenost zahrát si v jednom týmu s nejlepšími hráčkami ve své věkové kategorii, zkusit si na vlastní kůži režim fotbalové reprezentace jak v tréninku, v zápasech, tak i po celý víkend.

Je velká škoda, že u nás není věnováno dívčí a ženské kopané víc mediální pozornosti, jako například v jiných fotbalových zemích. Myslím, že by si to zasloužily, protože naše reprezentantky U17 a  U19 se v letošním roce probojovaly do druhé fáze kvalifikace na ME. Budeme jim držet palce.

(id)