Děti vyrazily do lesaMšenské děti přichystaly hostinu pro své kamarády v lese

Zvěř z lesů na Mšensku hladem netrpí, postaraly se o ni děti, které se zúčastnily první letošní a vůbec první akce nově obnoveného Okrašlovacího spolku pro Mšeno a okolí – Hostina pro zvířátka. Kluci a holky pro zajíce, bažanty, srnky a ostatní zvířátka totiž přichystali spoustu vybraných pochoutek. Na procházku mezi poli, kterou jsme zakončili u zásypu myslivců, si děti do batůžků přibalily mrkve, jablka, tvrdé pečivo nebo obilniny.

Děti připravují pochoutky pro zvířataNaše parta pětatřiceti malých i velkých výletníků vyrazila v sobotu 5. února před polednem od mšenského kostela, kde byl sraz, na Míčovku. Tam jsme pokračovali nedávno upravenou Františkovou alejí směrem k Sedlci až k malému zásypu s plechovou stříškou. A ten děti doslova přeplnily dobrotami.

Po téměř dvoukilometrové cestě jsme si pak všichni pochutnali na opečených buřtících, křupavém mšenském chlebu a teplém čaji. Akci zpestřil Miloš Jíra, který si s sebou jako správný myslivec nezapomněl vzít trubku. I když se sníh, který jsme měli objednaný, na poslední chvíli proměnil v bláto, užili jsme si skvělé dopoledne. Jménem spolku bych rád poděkoval všem účastníkům a sponzorům, jimiž jsou Lahůdky Libor Walter, Masna Edilan, Mšenská pekárna a Sladovna Mšeno. Za Okrašlovací spolek Mšena

Jiří Říha

Hostinu měly i dětiHostinu měly i děti