představení Čertovská školapředstavení Čertovská škola
…ale neplatí to tak docela. O tom jsme se mohli přesvědčit během jednoho lednového sobotního odpoledne v mšenské sokolovně. Naše známé Pohádkohraní opět pobavilo mnoho dětí i dospělých, tentokrát hranou pohádkou „Čertovská škola“ v podání Nového divadla Mělník. Velkou část hereckého souboru tohoto divadla tvoří školou povinní ochotníci ze Mšena a blízkého okolí. Písničky a kouzla nás nenechaly na pochybách, že někdy není třeba se bát ani pekla, ani jeho obyvatel. Divadlu držíme palce a těšíme se na jeho další herecké počiny.

Z výtvarné dílny
Ti, co nespěchali domů a těšili se na již tradiční výtvarnou dílnu, se po představení rychle zapojili do výroby krmítek pro ptáčky zpěváčky. Všechna byla nádherná a plná ptačích dobrot. Stejně tak se povedly i obrázky ptáčků, donesené dětmi, které byly po zásluze odměněny. Takže opeřencům popřejeme dobrou chuť a budeme se společně těšit na jejich zpěv při jarních procházkách třeba Františkovou alejí.

Na závěr si ještě rozhodně nezapomeňte v kalendáři zaškrtnout neděli 20. března s poznámkou dalšího Pohádkohraní, tentokrát s divadélkem Krasohled, od 14.00 hodin v sokolovně obce Lobeč. Na viděnou v Lobči se těší

Alena Vašíčková
foto Jiří Říha

Výtvarná dílnaZ výtvarné dílny