Ohlédnutí za podzimní sezónou z pera Jiřího Guttenberga, předsedy SK Mšeno

Jako vždy po skončení podzimní části fotbalové sezóny přichází její hodnocení, a proto se ohlédněme za první polovinou soutěží. Pokud bychom měli hodnotit jednotlivé týmy, nejlepší známku by rozhodně dostal celek starších žáků, jehož podzimní – povětšinou vítězné – tažení krajskou I. A třídou bylo téměř „bez ztráty kytičky“. Ale pojďme hezky po pořádku.

A-MUŽSTVO
Podzimní část sezóny se A-týmu hrubě nepovedla. Po nadějném začátku (výhra doma nad Dolními Beřkovicemi) jsme zajížděli do Byšic. Zde jsme byli od začátku utkání lepším týmem, ale po neproměněné penaltě a vyloučení našeho hráče jsme nakonec odjeli s debaklem 0:4. Od té doby jsme začali ztrácet i v domácích zápasech.

Když už naše situace začala být kritická, tak se mužstvo semklo a v posledních 3 zápasech vybojovalo 9 bodů. Nastartovala nás výhra ve Veltrusech a tyto body jsme potvrdili doma s Čechií Kralupy a dalšími 3 body z Vojkovic. Uťali jsme tím 16 měsíců trvající sérii, kdy jsme nevyhráli na hřišti soupeře.

Naším největším problémem v průběhu soutěže byly hrubé chyby, kterými jsme vždy soupeři góly doslova darovali. Také jsme měli smůlu na zranění, takže jsme téměř každý zápas odehráli v jiné sestavě. Celkem se v zápasech vystřídalo 21 hráčů, což je hrozivé číslo, ale zase ukazuje, že naštěstí máme kam sáhnout. Je to díky tomu, že jsme do soutěže nově přihlásili B-tým, jehož hráči nám pak ochotně pomohli, za což jim patří dík.

B-MUŽSTVO
Béčko si ve svých zápasech vedlo skvěle a dokázalo sehrát vyrovnané zápasy i s těmi nejlepšími týmy své skupiny. Dobrá je i docházka hráčů, ale bohužel jen na zápasy. Myslím, že by se měli více zapojit i do tréninkového procesu.

DOROST
Dorost je opět na čele tabulky OP, ale opět mu trochu chybí, aby byl první. Kluci si alespoň jednou za sezónu musí vybrat horší chvilku a prohrát zápas se slabším soupeřem. Je to škoda, protože v tohle týmu síla je. Hodně hráčů dorostu už si vyzkoušelo i soutěž dospělých, ať v béčku nebo áčku.

ŽÁCI
Radost nám dělají starší žáci, kteří si v krajské soutěži vedou skvěle a okupují přední příčky tabulky. Věřím, že v těchto výkonech budou pokračovat i na jaře. Nově jsme do soutěží přihlásili i mladší žáky a mladší přípravku, u kterých nejde ani tak o výsledky, jako o to, aby ti kluci hráli. Ale když se na ně přijdete podívat, tak uvidíte takové zapálení do hry, za které by se nemuseli stydět ani ligoví hráči. Fotbal je zkrátka baví a to je dobře.

Na závěr si dovolím opět poděkovat všem, kteří nám nějakým způsobem s fotbalem pomáhají. Jak už jsem mockrát psal, je to hodně o čase, který ti lidé věnují fotbalu na úkor svých dalších zájmů, rodiny atd.  Takže děkuji trenérům M. Prieložnému, M. Šestákovi, J. Zabilanskému, J. Fiebingerovi, D. Šmejkalovi, M. Kolocovi, Z. Dvořákovi, A. Parradovi a dále těm, kteří nám s fotbalem jakkoliv pomáhají: Jirka Brunclík (hřiště), p.Sasková (kuchyně, dresy), p. Šledrová a p. Škopanová (pomoc při akcích SK), členové výboru SK. Vám všem děkuji za vaši obětavou práci. Ještě bych chtěl poděkovat našim věrným divákům za jejich stálou přízeň.

Na závěr mi dovolte, abych všem jménem výboru SK Mšeno popřál krásné a klidné prožití vánočních svátků a do nového roku vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a osobních i pracovních úspěchů.

Jiří Guttenberg, předseda SK Mšeno