Slávek KlecandrRecitál vedoucího skupiny Oboroh Slávka Klecandra se uskutečnil v sobotu 2. října v evangelickém kostele ve Mšeně. Na tři desítky návštěvníků vyslechlo Klecandrovy skladby na kytaru, doprovázené foukací harmonikou. Šlo o žalmy a další duchovní písně. Se svým vystoupením byl spokojen jak hudebník, tak přítomní posluchači. Kvalita odpovídala tomu, co o Slávku Klecandrovi napsal hudební kritik Jiří Brabec jako odezvu na Klecandrovo sólové album nazvané „Protější břeh“: „Jen pro dospělé! Tak stojí psáno na časopisech, které přitahují šestnáctileté panice. Protože fyziologicky jsou jim ty obrázky venkoncem teoreticky jasné, mají pocit, že vlastně chápou, co je svět dospělých. Nevědí, že to celé je jen reklamní tah a že ty obrázky jsou schválně takové, aby je chápali i v šestnácti. Mám někdy obavy, že i většina muziky (a kumštu vůbec) je dělána tak, aby zpívala a hrála o záhadných věcech dospělým způsobem, který bez problémů pochopí i šestnáctiletí, s barvotiskovými zápletkami, přehledně a s jednoznačnými obrazy. Ve skutečnosti je svět nejednoznačný, ale přitom se spoustou podivuhodných harmonií, zvláštních příběhů a útržků. Každý pokus vypovědět o něm dospěle si vyžaduje mnohem víc poctivosti a posmutnělou krásu, kterou nakonec najdete, neprodáte na titulních stranách obscénních časopisů. Přesto stojí za to ji objevovat. Jsem rád, že se to Slávkovi Klecandrovi (a jeho přátelům) podařilo a těším se z toho. A když přijde někdo na návštěvu, nemusím nic trapně schovávat za zády.“

Setkávání na evangelické faře ve Mšeně – První setkání se uskuteční na evangelické faře (vedle Domova seniorů v pátek 5. listopadu 2010 od 18 hodin. Nad tématem „Dialog mezi křesťany, muslimy a Židy se zamyslí evangelický teolog Mikuláš Vymětal z Prahy. Bude reflektovat stav, kdy koncem 20. a počátkem 21. století se náboženství nečekaně stalo významným elementem  přispívajícím ke světovým konfliktům (Bosna, Kosovo, Afgánistán, Irák, Izrael, Palestina...). Jak na tuto situaci jednotlivá náboženství reagují? Obsahují také mírotvorné faktory?

Koncert vážné hudby v podání učitelů a žáků ZUŠ z Liberce, Mladé Boleslavi a Mšena se uskuteční v evangelickém kostele ve Mšeně v sobotu 20. listopadu 2010 od 17 hodin. Vstupné bude dobrovolné. Vystoupí: Věra Párysová – kytara, Alexandr Visič – kytara, Pavel Šebesta – klavír, Dr. Josef Šebesta – zpěv, Veronika Skopcová – flétna, Anna Skopcová – violoncello. Program: N. Koškin, J. B. Loeillet, A. Dvořák, M. P. Musorgskij, J. Truhlár.