Volejbalové klání na Moravě
Náš mšenský volejbalový tým odjížděl v pátek 3. 9. 2010 na velké sportovní klání na Moravu. Z druhého místa župního volejbalového přeboru župy Barákovy, který se konal v Mělníku, jsme postoupili do dalšího kola do Prahy. Zde se nám již tak nedařilo (zranění klíčových hráčů), ale přesto jsme se probojovali do celostátního finále České obce sokolské do Vlčnova (známého jízdou králů) na Moravu.

Turnaje se zúčastnilo šest nejlepších družstev z Čech a stejný počet z Moravy. Naše výprava čítala 8 hráčů + vedoucí zájezdu a masérku týmu. Po dlouhé pětihodinové cestě jsme dorazili do Vlčnova do místního domu sportu a kultury, kde jsme měli zajištěno ubytování. Druhého dne ráno, po příchodu do místního sportovního areálu, jsme byli zaskočeni povrchem dvou volejbalových kurtů, které byly připraveny na mokré travnaté ploše fotbalového hřiště, a k dispozici byl pouze jeden tradiční kurt antukový. I ostatní družstva byla rozčarována, což vyvolalo řadu protestů a při prvním utkání na kluzké trávě došlo hned ke zranění jednoho z hráčů.

Náš tým měl štěstí, neboť své zápasy odehrál na antuce. Nakonec však déšť odsunul všechny nedohrané zápasy do kryté tělocvičny. Zde jsme se zapojili do bojů o 9. – 12. místo. O deváté místo jsme se střetli se svými dlouholetými rivaly ze Sokola na Mělníce. Za mohutného povzbuzování naší lavičky a místních diváků, které jsme získali na naši stranu svým výborným kolektivním výkonem, jsme Mělník porazili a tím získali krásné 9. místo v republice.

Místní organizátoři nás příjemně překvapili připraveným kulturním programem, kterému předcházela návštěva muzea místní pálenice. Celý večer po vyhlášení výsledků turnaje se pak nesl v duchu cimbálové muziky, zpestřený vystoupením mažoretek. Škoda jen, že takto pěkného večera se kromě nás, mělnických sokolů a místních nezúčastnila ostatní družstva, která po vyhlášení výsledků odjela. Děkujeme pořadatelům za příjemnou a přátelskou atmosféru, kterou ve Vlčnově vytvořili, a těšíme se na další společná setkání. 

Tenis
Po roční přestávce se 11. 9. 2010 konal na kurtech za sokolovnou tenisový turnaj. Z příchozích amatérských tenistů se náhodně vylosovalo pět dvojic, které se utkaly v napínavých vzájemných soubojích. Po vyrovnaných zápasech zvítězila dvojice Vladimír Grát a Radek Mansfeld. Druhou příčku obsadili Jiří Mansfeld a Vojtěch Stritzko. Třetí skončili Petr Mansfeld a Hanka Nečasová, čtvrtí Pavel Nečas s Janou Malinskou a pátí Dana Guttenbergová a Roman Kolumpek.

Poprázdninový volejbal
Další zářijový víkend v sobotu 18. 9. uspořádala T. J. Sokol Mšeno tradiční poprázdninový volejbalový turnaj, kterého se zúčastnilo 7 smíšených družstev. Za pěkného slunečného počasí se hrálo systémem každý s každým. Po sečtení výsledků zvítězilo po delší době družstvo z Prahy – Spořilova, posílené o mšenské nahrávačky. Zbývající medailové příčky obsadila mužstva z Desné a na Mšeňáky zbyla nepopulární „bramborová“ medaile.

Nohejbal
Připravovaný 2. ročník memoriálu Václava Mokrého, který se měl konat 28. 9., překazil vytrvalý třídenní déšť, který přeměnil kurty v „plavecký bazén“. Přihlášené týmy byly sezvány v náhradním termínu na neděli 3. 10. Za chladného větrnného počasí se 8 tříčlenných družstev utkalo ve vyrovnaných bojích. Po odehrání základní skupiny a sečtení bodů byla družstva rozdělena do skupiny „A“ o 1. – 4. místo a „B“ o 5. - 8. místo. V „A“ skupině se o postup do finále utkali lonští vítězové Mansfelďáci s družstvem Potůčci z Mělníka, kteří z tohoto utkání vyšli vítězně. Ve druhém semifinále se střetli lonští bronzoví Maxim Turbulenc s družstvem Hynek team. Po urputném třísetovém boji postoupil do finále nečekaně sokolský tým Maxim Turbulenc. Finálový souboj se začal vyvíjet nepříznivě pro místní borce, kteří v prvním setu prohráli 4:10, avšak bouřlivá divácká atmosféra vyburcovala naše hráče k nečekanému výkonu a nastal obrat v utkání. Druhý set skončil také 10:4, ovšem pro místní borce. O celkovém vítězi rozhodl až třetí set, ve kterém diváci doslova dohnali sokolský tým ve složení Pavel Nečas, Roman Saska a Luboš Pokorný k celkovému prvenství. Putovní pohár tak zůstal na domácí půdě.

Běžecké závody
Ve středu 6. 10. se TJ Sokol Mšeno zúčastnila běžeckých závodů O pohár starosty TJ Sokol na Mělníce. Naše výprava byla letos méně početná než v roce loňském a čítala 14 dětí a 2 dospělé závodníky. Účast na těchto závodech znamenala pro naše běžce zisk 14 medailí, z toho 6 zlatých (K. Dlouhá, C. Najmanová, K. Podpěrová, R. Šimáňová, M. Machová, J. Najman), 4 medaile stříbrné (A. Machová, B. Guttenbergová, T. Gurvay a M. Guttenberg) a 4 bronzové (D. Mráčková, J. Podpěrová, P. Mráček st. a J. Novotný). Dále jsme získali jedno pěkné 4. místo (M. Mach) a jednu příčku šestou (E. Podpěrová). Závodníci si kromě medailí odvezli i diplomy a věcné dárky.

nohejbalnohejbalnohejbal
tenistenisVlčnov
VlčnovVlčnovvolejbal
volejbalvolejbalvolejbal