MŠ na HousceMŠ na HousceMŠ na HousceHouska v dětském obležení
Už podruhé jsme se s dětmi vydali nocovat na hrad Houska. Kromě čtyřiatřiceti dětí ze školky s námi jelo i deset školáků. Nejdříve si děti prohlédly celý hrad, o němž se od pana kastelána dozvěděly spoustu zajímavých věcí. Po prohlídce už byly pro malé zvědavce připravené opečené špekáčky. Hezkým překvapením bylo vystoupení, které si děti ze školy připravily společně s mšenskou knihovnicí Martinou Hanzlovou. Ta se na nás přijela podívat s Ivanou Říhovou. S sebou přivezly pohádkové knížky, podle nichž s chlapci a děvčaty nacvičily pár pohádek, které nám zahrály přímo na nádvoří. Potom už následovala jen krátká procházka do lesa a šupky do svých spacáků a spinkat. Ráno jsme si sbalili věci, nasnídali se a šli jsme si prohlédnout pekelné sklepení. V pekle byl pro děti schovaný čertovský poklad. Potom už jsme se rozloučili s panem kastelánem a vyrazili domů.
Výlet do středověkuVýlet do středověkuVýlet do středověku
Výlet do středověku
První červnovou sobotu se uskutečnil výlet rodičů s dětmi ze mšenské mateřské školy do Starých Hradů. Po příjezdu na místo jsme si prohlédli Pohádkového sklepení, kterým nás prováděla čarodějnice. Seznámila nás se světem čertů i se samotným Luciferem. Navštívili jsme i vodnický příbytek a na závěr jsme se podívali do kouzelného lesa plného skřítků. Venku na nás čekalo středověké tržiště se staročeskými pochoutkami. Zpestřením bylo vystoupení rytířů. Děti byly nadšené z malování na obličej, což potvrdilo i to, že s námi místo dětí jeli nazpátek pejsci, kočičky, motýlci a princezny.
Jízda na velbloudoviJízda vláčkem
Svezly se i na velbloudovi
Třicet dětí s pěti učitelkami vyrazilo v neděli 16. května na školku v přírodě. Jejich cílem byl kemp Svatá Kateřina v Chotěvicích. Celý týden měly děti nabitý program, takže se rozhodně nenudily. Navštívily Zoologickou zahradu ve Dvoře Králové, kde se jim kromě zvířátek velice líbila projížďka vláčkem. Další výlet byl do vojenské pevnosti Dobrošov, kde děti zaujalo vyprávění paní průvodkyně. Velkým zážitkem pro ně byla jízda na velbloudovi, kterého měli i s jinými zvířátky – tygříkem a opičkami – přímo v kempu. Neplánovanou akcí byla svatba, na kterou paní učitelky připravily čtyři nevěsty a čtyři ženichy. Nechyběl svatební pohár, první tanec ani první polibek. Kromě výletů byly pro děti připraveny různé soutěže, malování na silnici, procházky do lesa či hledání pokladu. Na závěr si kluci a holky užili tradiční karneval. Domů si odvezly plno dárečků, diplomů a krásných zážitků.