Vážení občané,

dovolte, abych Vás stručně informoval o současném dění ve městě a na radnici. V těchto dnech se rozjelo několik investičních akcí jiných investorů, které se některých z Vás mohou nějakým způsobem dotknout. Žádám Vás o toleranci k těmto liniovým stavbám, i když nám dočasně přinesou jistá omezení, výsledkem bude zlepšení stavu sítí. Stavby se snažíme intenzivně monitorovat, abychom předešli případným problémům. Pokud však zjistíte nějaký nešvar či problém, budeme rádi, pokud nás budete informovat.

Jde o tyto akce:

  • Propojení linkou vysokého napětí mezi Mšenem (z Rybáčku) a Romanovem přes Míčovku do nové trafostanice u hájovny. Následně výměna kabelů na sloupech od hájovny přes Romanov až ke Mšenu.
  • Propojení kabely nízkého napětí ulic Havlíčkova (pod školkou) a Na Výsluní (zokruhování) - I. etapa
  • Komplexní rekonstrukce energetických sítí na Olešně, uložení kabelů do země, výstavba nové trafostanice. Souběžně město vybuduje nové veřejné osvětlení.
  • Uložení sdělovacích kabelů do země ve větší části Sedlce, následně budou demontovány sloupy (dřevěné i betonové - později). Vypsali jsme výběrové řízení na projektování kanalizace tamtéž.
  • V červenci začne největší akce - rekonstrukce energetických sítí v Boleslavské a Na Výsluní. Souběžně proběhne rekonstrukce osvětlení.

Město připravuje výběrové řízení na obnovu školního hřiště, což bude velmi náročná akce, jak časově, finančně (dotace 4,7 mil.), tak administrativně – vyúčtování dotace, dokladování atd. Stavět se začne v létě. Dalším výběrovým řízením je soutěž na dodavatele traktoru (dotace 0,7 mil.). Skončila oprava koupaliště, kde byla reklamována povrchová úprava bazénu, a v nejbližších dnech začneme napouštět. Začíná proces komplexní pozemkové úpravy ve Skramouši a také proces projednávání Plánu péče a ochrany Městské památkové zóny Mšeno. Tento dokument by měl nově nastavit pravidla a mantinely v zóně. Řešíme i celou řadu drobnějších věcí – např. opravu Muchomůrky, výsprav silnic (měly by být do začátku prázdnin opraveny výtluky a větší poškození). Brzy také začnou opravy dvou bočních ulic v Sedlci.

Další velkou akcí, kterou se pokoušíme připravit a letos realizovat ve spolupráci se soukromým investorem, je propojení Mšena a Skramouše vysokonapěťovou linkou, což by všem obcím v okolí přineslo výrazné zlepšení stability dodávek elektřiny, neboť by se tím propojily přenosové soustavy ČEZu mezi Mělníkem a Mladou Boleslaví. Pěkné léto všem přeje

Martin Mach, starosta