Poznámky z veřejného zasedání Zastupitelstva města Mšena ze dne 15. 12. 2009

Přítomni: Ing. M. Mach, V. Novák, M. Koloc, K. Píč, Mgr. H. Nečasová, Mgr. J. Trunková, M. Štráchalová, J. Švecová,  J. Guttenberg,  A. Oupická,  V. Zajpt,  V. Hájek. Omluveni: Ing. J. Fanta, Sv. Houserek, J. Andelt. Zapisovatelka: I. Krúpová. Ověřovatelé zápisu, návrhová komise:  Píč, Koloc. Navržený program byl jednomyslně schválen.                                        

Pozemky
- Město má zájem o koupi pozemku od Ing. Vl. Tesaře. Jedná se o pozemek v Debři v blízkosti Muchomůrky. Usnesení č. 1: ZM schvaluje koupi p. p. č. 1724 v k. ú. Mšeno o výměře 539 m2 od Ing. Vladimíra Tesaře za cenu 50 Kč/m2. Náklady spojené s prodejem hradí město. ZM schvaluje úhradu této koupě z FRR. Hlasování: schváleno jednomyslně.

- Město má zájem o koupi pozemku od Miroslava Nečase, jedná se o část pozemku pod komunikací v ulici Na Tržišti. Pan starosta navrhuje cenu 180 Kč/m2; NOVÁK – návrh na 150 Kč/m2. Hlasování o posledním návrhu: 6 pro, 6 proti – neschváleno. Usnesení č. 2: ZM deklaruje zájem o koupi části p. p. č. 812/12 v k. ú. Mšeno o výměře cca 500 m2 za cenu 180 Kč/m2 od pana Miroslava Nečase. Hlasování: 8 pro, 4 proti (Novák, Guttenberg, Hájek, Koloc) – schváleno.

Úprava rozpočtu na rok 2009
Usnesení č. 3: ZM schvaluje předloženou rozpočtovou úpravu č. 9 rozpočtu na rok 2009. Hlasování: schváleno jednomyslně. 

Rozpočet na rok 2010
Rozpočet je vyvěšen na úřední desce. Dle sdělení auditorek z krajského úřadu, které dnes na MěÚ dokončily dvoudenní dílčí přezkoumání hospodaření, se v návrhu rozpočtu nemá objevovat převod mezi běžným účtem a účtem FRR, v našem konkrétním případě se jedná o 6 mil. Kč; ŠTRÁCHALOVÁ – na pracovních poradách byl rozpočet podrobně prozkoumán, proto nyní již nejsou k jednotlivým položkám žádné dotazy ani připomínky. Usnesení č. 4: ZM schvaluje předložený rozpočet města na rok 2010 ve výši příjmů a výdajů 26.355.000 Kč s tím, že ve zveřejněném návrhu rozpočtu jsou v příjmech i výdajích započteny převody mezi běžným účtem a účtem FRR. Hlasování: schváleno jednomyslně. 

Faktura za opravu střechy

Na domě čp. 38 ve Mšeně došlo k výměně střešní krytiny, okapních žlabů a opravám krovu; STAROSTA – žádá zastupitelstvo, aby schválilo proplacení částky ve výši 931.584 Kč z účtu FRR. Usnesení č. 5: ZM schvaluje úhradu platby na rekonstrukci střechy na domě čp. 38 ve Mšeně (ve vlastnictví města) ve výši 931.584 Kč z FRR. Hlasování: schváleno jednomyslně. 

Žádost o dotace ze Středočeského kraje
Usnesení č. 6: ZM schvaluje podání těchto žádostí ke Středočeskému kraji (spoluúčast města vždy 10 %):
a) do Fondu hejtmana a zmírnění následků živelných katastrof SK,
b) do Fondu rozvoje obcí a měst SK,  
c) do Fondu životního prostředí a zemědělství SK,
d) do Fondu kultury a obnovy památek SK,
e) do Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS  SK,
f) do Fondu sportu, volného času a primární prevence SK,
g) do Fondu cestovního ruchu a podpory podnikání SK,
h) do Středočeského humanitárního fondu.
Hlasování: schváleno jednomyslně. 

Informace, různé
- znovu byly podány 2 žádosti o grant k ROP NUTS2 Střední Čechy, jedná se o vybudování atletického oválu a multifunkčního hřiště za ZŠ Mšeno a o stavební úpravy v ZŠ Mšeno (výměna osvětlení, oken, dlažby apod.); STAROSTA: jednal na krajském úřadě s náměstkem hejtmana pro dopravu ohledně rekonstrukce Boleslavské ulice, termín zahájení prací zatím není určen. Jednání budou pokračovat; MÍSTOSTAROSTA: pozvání na „Živý betlém a Strom splněných přání“ ve středu 16. 12. 2009 od 17 hodin; ŠTRÁCHALOVÁ: navrhuje požádat o znovuzřízení stanice rychlé záchranné služby ve Mšeně. Pan starosta se v novém roce chystá na jednání v této věci; GUTTENBERG – navrhuje začít pracovat na studii využitelnosti prostor v okolí zdravotního střediska; MÍSTOSTAROSTA – souvisí s tím studie o využití domu čp. 31, která je již vypracovaná, dále řešit situaci u cihelny, zvolit řešení pro obyvatelé tohoto domu. Požaduje tento bod projednat na příštím veřejném zasedání v roce 2010, pan starosta souhlasí; STAROSTA – poděkoval za účast, popřál hezké svátky a vše nejlepší do příštího roku.