Mšenští baráčníci se sešli Výroční schůze mšenských baráčníkůna výročním shromáždění

Úderem třinácté hodiny zahájila rychtářka obce tetička Červinková výroční volební zasedání mšenských baráčníků. Po úvodních slovech, přivítání přítomných a nezbytných formalitách následovala vzpomínka na zemřelé a velice zdařilé vystoupení dětí ze Základní umělecké školy ve Mšeně pod vedením dr. Šebesty.

Následovalo vystoupení vzdělavatelky tetičky Benešové o Karlu Hynku Máchovi a pak už šly zprávy jednotlivých činovníků baráčnické obce. Zástupce V. župy soused Ing. Švec seznámil přítomné s akcemi župy v roce 2013 s výhledem na rok 2014. S velice působivým příspěvkem ve vztahu k baráčnické práci vystoupila zastupitelka a bývalá starostka města paní Štráchalová. Následovaly zdravice zástupců jednotlivých obcí. Syndička tetička Říhová přednesla písemná přání od baráčnických obcí a společenských organizací. Na sezení byli přítomni zástupci obcí Bělá pod Bezdězem, Bukovno, Dobrovice, Dolní Bousov a Kosmonosy.

Následovaly volby, za V. župu je provedla tetička Hlaváčová. Bylo zvoleno staronové konšelstvo v čele s rychtářkou tetičkou Červinkovou. Zpěvem baráčnické hymny a občerstvením končí výroční volební sezení mšenských baráčníků. Rozcházíme se s pocitem dobře vykonané práce a s přáním hezkých Vánoc a úspěšného roku 2014. Díky, baráčníci ze Mšena u Mělníka a ať se vám daří.

Hana Hlaváčová a Ing. Václav Švec, delegáti V. župy, foto Milena Dvořáková