Ředitel Čeněk Hlavatý předává vysvědčení pro seniory ve výtvarném kurzuJiž potřetí pořádá Domov seniorů Mšeno soutěž Šikovné ruce seniorů pro všechny tvořivé ze Mšena a okolí. Cílem této soutěže je podpora seniorů v kreativitě a soutěživosti, a smysluplné naplnění jejich volného času. Vystavením soutěžních prací pak inspirují k oživení zálib a koníčků druhé. Přinést a přihlásit své výrobky mohli nejen obyvatelé Domova seniorů Mšeno ale je otevřena pro všechny seniory žijící na Mšensku.

Do soutěže jsou přihlášeny autorské výrobky, které senioři vytvořili dle vlastní fantazie a zájmů, z různých druhů materiálů a vypracované rozličnými technikami. Najdete zde vyšívané obrázky, háčkované dečky a ubrusy, praktické výrobky ze dřeva, nápadité dekorace z papíru i dalších materiálů nebo textilní doplňky do dětských pokojíčků. V letošním ročníku se objevily i kuchyňské produkty, překvapující svou recepturou.

Výstavu soutěžních prací si přijďte prohlédnout ve dnech 15. srpna až 6. září 2013. Je instalována ve vstupním prostoru domova seniorů. Bude záležet i na vašem výběru a hlasování, kdo získá za svůj výtvor Cenu diváka. Stačí jen do hlasovací schránky vhodit lísteček s číslem výrobku, který vás nejvíc zaujal.

Vyhodnocení a vyhlášení vítězů soutěže proběhne ve středu 4. září 2013 od 14 h během kulturního odpoledne v hlavní jídelně DSM. Jsou zváni nejen účastníci soutěže, ale i ostatní zájemci, kteří přijdou zatleskat vítězům nebo si jen poslechnout a zazpívat s Přívorankou. Fotografie přibližuje předání vysvědčení seniorům, kteří tvořili ve výtvarném kurzu ZUŠ Mšeno.

Jaroslava Drechslerová, instruktor sociální péče, Domov seniorů Mšeno

(08/13)