Na Kokořínsko s párou 2013Neznámí pachatelé málem znemožnili tradiční akci

Další ročník návštěvnicky zajímavé akce „Na Kokořínsko s párou“ hostilo druhou červnovou sobotu mšenské nádraží. Stovky návštěvníků ani netušily problémy, které měli pořadatelé těsně před jejím startem. Do železničního depa, kde přebývají parní lokomotivy, se totiž vloupali dosud neznámí pachatelé, kteří z mašinky, jež měla táhnout vagóny právě na cestě do Mšena, odcizili podstatné ovládací prvky. Nezměrným úsilím nadšenců z železničních spolků se podařilo zajistit náhradní stroj, takže mšenská „Pára“ mohla proběhnout v předem naplánované podobě.
Na Kokořínsko s párou 2013Na Kokořínsko s párou 2013
A tak už od dopoledních hodin se z hudebního stanu vedle nádražní budovy linuly příjemné tóny několika seskupení – od dívčí kapely ZUŠ Mšeno „Sedmikrásky“, dechovky „Mělničanka“ či sestavy „Tři od stolu“. Hudební produkce střídala taneční i hudební vystoupení žáků mšenské základní školy.


Hlavním magnetem pro návštěvníky se stala bitva o nádraží v replice bojů na ruské frontě z 1. světové války. Škoda jen, že chystaný přelet letadel zmařilo počasí.


Na Kokořínsko s párou 2013Na Kokořínsko s párou 2013Na Kokořínsko s párou 2013
Na Kokořínsko s párou 2013Na Kokořínsko s párou 2013Na Kokořínsko s párou 2013

Program na nádraží vhodně doplnili výtvarníci, kteří na zahradě ZUŠky realizovali atraktivní téma – cirkus. Připočteme-li stánky s občerstvením a rukodělnými výrobky či pouťové atrakce v sousedním areálu ZZN, lze konstatovat, že se letošní „Pára“ opravdu vydařila.