Brigáda rodičůMáme prima rodiče
Jedním z dlouhodobých záměrů Mateřské školy Mšeno bylo zřízení vlastní minifarmy pro děti. Měla by sloužit k výchovným a vzdělávacím účelům a rozvíjet v dětech zodpovědnost a kladný vztah ke zvířatům.
Podařilo se. Díky ochotě a úsilí některých rodičů a všech zaměstnanců mateřské školy se podařil postavit krásný dřevěný chlívek pro dvě kamerunské kozičky. Sešli jsme se všichni jednu dubnovou sobotu na naší zahradě a pustili jsme se do díla. Tatínkové se jali stavět chlívek a maminky se postaraly o zkrášlení zahrady. Natřely nově ploty, opravily nátěr na průlezkách a nabarvily hrnce na bylinkovou zahrádku. Paní učitelka Martina nám přichystala chutný oběd a Lucka upekla sladkou mňamku.
Brigáda rodičů
V neposlední řadě nesmím zapomenout na tu poslední třešničku na pomyslném dortu.  Díky vstřícnosti a ochotě pana Ing. Marka Vachutky, výkonného ředitele firmy Modern Roofing Systems, byla naše malá stavbička profesionálně zakryta krásnou střechou. Vám všem patří velké srdečné díky!
Bohužel nám letos nepřeje počasí. S ohledem na to, jsme zřejmě zvolili špatný druh zvířat pro naši farmu a měli jsme zřejmě začít rybníčkem s kačenkami a kapříky. Snad už se dočkáme sluníčka a děti si své nové kamarády dosyta užijí.

Pohádkový úřad práce
Poslední květnovou sobotu jsme se společně opět sešli v Debři a pro děti připravili soutěžní a zábavné odpoledne k oslavám jejich svátku – Dne dětí. Přestože nám nepřálo počasí a několikrát nás překvapila pořádná sprška deště, hemžilo se po lese 88 dětí v barevných pláštěnkách spolu se svými rodiči.
Pro děti déšť nebyl žádnou překážkou. Soutěžily s plným nasazením, plnily všechny úkoly a velmi si to na jednotlivých stanovištích užívaly. Letos byl les na téma řemesel a s tím byly spojeny i jednotlivé úkoly. Mohli jste tu potkat pošťačky, zedníka, doktory, archeologa, taxikáře i se skutečným taxíkem, pokojskou, uklízečku, popeláře a spousty dalších a dalších profesí.
Ukázka mšenských hasičů
Novinkou byla účast dobrovolných mšenských hasičů. Děti si mohly vyzkoušet hasit skutečnou proudnicí nebo vodním dělem. V plánu byla i bublinová diskotéka, ale k té už bohužel nedošlo. Z lesa nás v 16 hodin vyhnalo mokro a zima.
Velmi dobře si uvědomuji, že této naší akci věnujete spoustu osobního volného času a že jedinou vaší odměnou jsou spokojené děti a jejich rodiče. A proto za tým pořadatelů navíc přidávám velikánské a upřímné díky vám všem. Děkujeme a těšíme se na spolupráci s vámi i v příštím roce.

Bc. Dana Svobodová, ředitelka školy