Úvodem bych rád poděkoval všem, kdo libovolným způsobem přispěli ke zmenšení následků posledních povodní, nebo přispěli svým darem nebo prací k odstraňování následků. Nejvíce práce odvedli tradičně naši hasiči, kteří po deset dnů ve dvou družstvech zasahovali na Mělnicku. Odvedli dobrou práci, ohlasy na jejich působení jsou velmi pozitivní. Další pozitivní ohlasy mohu tlumočit z Kel, kam jsme posílali humanitární pomoc vysbíranou ve Mšeně, zapůjčili várnice na jídlo z městských organizací a kde v provizorních podmínkách zajišťovaly vaření pro 200 lidí týden po povodni paní zastupitelka A. Oupická a její dvě tety, paní Šedinová a Kašparová. O případné další pomoci některé z postižených obcí či organizací bude jednat zastupitelstvo na svém příštím zasedání.

Investiční projekty
Ulice na Skaličkách - horní polovina byla předána 24. 6. do předčasného užívání, na spodní půlku stále probíhá změnové stavební řízení (stavební úřad si vyžádal doplnění projektu o statické výpočty). Všichni zřejmě budou zvědavi, proč na stupňovité části chodníku uprostřed ulice je místo čediče zámková dlažba - je to proto, že zatím nemůžeme nalézt dohodu s majitelem sousedícího objektu na řešení okolí schodiště do objektu. Proto jsme přistoupili k této provizorní variantě, aby horní část ulice mohla být puštěna do provozu a aby voda odtékala od objektu. Jde o řešení dočasné, po vydání pravomocného stavebního povolení na změnu stavby vše dokončíme v kamenné dlažbě. Doufám, že v mezidobí dojde k dohodě s vlastníkem domu.

Boleslavská
– schválení vítězné firmy se na kraji stále odsouvá, pevně však doufám, že k tomuto kroku brzy dojde. Teprve potom budou zveřejněny výsledky řízení (které běží od září 2012!) a uvidíme, zda se firmy odvolají. Stavba by mohla začít nejdříve v září.

ZUŠ
– dva týdny před koncem školního roku byla zahájena komplexní rekonstrukce budovy. S nadsázkou se dá říci, že ze staré školy zůstanou jen obvodové zdi a stropy. Musíme doufat v dobré počasí, v co nejméně komplikací na stavbě a ve schopnosti vítězných firem, aby se napjatý harmonogram stihl.

Ráj
– počátkem července zde začne rekonstrukce sítí nízkého napětí a veřejného osvětlení, po létě tedy budeme mít další část obce bez nevzhledných drátů a s novými pěknými lampami.

Olešno
- v těchto dnech startuje rekonstrukce městského vodovodu z Vojtěchova na Olešno, která – doufejme – zajistí do budoucna bezproblémové zásobování této části vodou.

Na prahu léta přeji všem slušným lidem v tomto městě pěkně strávený čas oddychu. Těm ostatním, kteří ničí majetek města (nástěnky, lavičky atd.), napadají naše zaměstnance, malují sprosté nápisy na vrata či propíchávají pneumatiky, pak přeji spravedlivý trest.
Martin Mach, starosta