Běh nadějePřijďte si zaběhat! Podpořte své zdraví a výzkum rakoviny!

V sobotu 1. 6. 2013 se ve Mšeně opět poběží. Jde o akci podobnou Běhu Terryho Foxe. Tato veřejnosti poměrně dobře známá humanitárně-sportovní akce je pořádána každoročně po celém světě a jejím hlavním posláním je shromažďování prostředků na výzkum rakoviny a propagace pravidelného sportování. Od roku 2008 se v ČR koná pod novým názvem Běh naděje, avšak se stejnými cíli. Zdravý životní styl a pravidelný pohyb jsou důležitými faktory při předcházení zhoubným chorobám i jiným zdravotním neduhům.
Běh naděje
Tento běh je v České republice pořádán již od r. 1992. V mezinárodním srovnání Česká republika zaujímá dlouhodobě první místo na světě počtem míst, v nichž se v rámci kalendářního roku běh uskuteční, i počtem zaregistrovaných účastníků těchto běhů. Výtěžek sbírky je každoročně na základě rozhodnutí odborné grantové komise České oBěh nadějenkologické společnosti při České lékařské společnosti JEP přidělen vybraným českým a moravským výzkumným pracovištím.

Máme tu čest v roce 2013 vás všechny pozvat pojedenácté na tento běh i ve Mšeně. Po úspěchu v minulých letech věříme ve vaši podporu této ušlechtilé akce i v tomto roce. Celá akce je pojata jako sportovní odpoledne, které se bude konat na koupališti a v přilehlých lesích. V krásné přírodě Kokořínska jsme připravili čtyři trasy:

  • dětská trasa (od koupaliště k Muchomůrce v Debři a zpět, 1 km)
  • rekreační trasa (koupaliště – hájovna Romanov – Míčovka – koupaliště, 2,7 km)
  • sportovní trasa (koupaliště – Boudecká rokle – Močidla – Míčovka – koupaliště, 10 km)
  • cyklotrasa (koupaliště – Františkova alej – koupaliště, 5 km)
    Běh nadějeBěh naděje

Program akce
Registrace účastníků od 13:00 h, start běhu - 14:00 h.
Ti z vás, kteří se zúčastní běhu aktivně, dostanou v cíli diplom a malé občerstvení, podle výše příspěvku i upomínkový předmět. Avšak uvítáme mezi námi i pasívní podporovatele této ušlechtilé myšlenky, kteří mohou vložit svůj příspěvek do zvláštní kasičky a podpořit tak dobrou věc.
Trasy jsou voleny tak, aby si každý mohl vybrat přiměřenou, zveme proto občany všech generací i rodiny s dětmi. Zvolenou trasu není nutno celou uběhnout, je povolen jakýkoli druh pohybové aktivity – chůze, jízda na vozíku, s kočárkem apod. Lze jet i na kole, avšak pouze rekreační trasu a je třeba brát ohled na ostatní účastníky a ochranu přírody. Těšíme se na vás první červnovou sobotu roku 2013 na koupališti ve Mšeně!