V rozhovoru s farářem BártkemV první polovině července proběhla v obřadní síni mšenské radnice výstava amatérských výtvarníků Kokořínska. Valnou část přehlídky obsadili výtvarníci přímo ze Mšena - Martina Klementová s grafikou, Renata Kůtková a Jiří Fanta s obrazy, Mirek Živný s loutkami, Lenka Oupická a Otto Vokál s fotografiemi. Zdatně jim pak sekundovali „přespolní“ – Anna Hiřmanová s plastikou a loutkami, Lenka Tylová s grafikou a fotografka Dana Nikodémová.

V poslední den výstavy se odehrálo slavnostní setkání výtvarníků se zástupci města a místními příznivci výtvarného umění. Pozvání přijali i mšenští Baráčníci, kteří měli tuto výstavu pod patronací. Malou slavnost navštívil také zdejší farář, Mgr. Bohumil Bártek, jehož přítomnost zde měla své velké opodstatnění. Po domluvě města s radnicí totiž vznikl netradiční nápad, nabídnout všem výtvarníkům vytvoření společného, velkoprostorového obrazu, který by byl příští léto zavěšen na věži kostela sv. Martina.

Přítomní umělci byli nápadem nadšeni a ihned začali diskutovat o tématu, který by obraz charakterizoval. Na místě zaznělo několik zajímavých námětů, konečný verdikt však padne v průběhu října na pracovní schůzce výtvarníků. O výsledku bude veřejnost informována.

Václav Novák, místostarosta