Dixieland na lázníchAni počasí nezmařilo skvělý muzikantský zážitek

Netradiční dixielandovou přehlídku uspořádalo město Mšeno v polovině srpna v areálu městských lázní. Dixieland day přinesl místním posluchačům špičkové hudební soubory, ale bohužel i velkou nepřízeň počasí. Nicméně atmosféra v levém křídle lázní byla i přes tento handicap skvělá. Hudební matadoři ze Steamboat Stompers nažhavili publikum již první sadou skladeb, svou extratřídu předváděla i zpěvačka Eva Emingerová.

Dixieland na lázních
Chytlavou muzikou a vtipnými texty se poté představili hradečtí šoumeni Nadoraz, kteří si získali u diváků velký obdiv. Pravou atmosféru třicátých let pak dokonale navodilo dívčí kvarteto Sweet Little Chicks až ze Zvolena. Finále přehlídky dovedli do konce opět „Steambouti“, kteří v závěru strhli diváky k nadšeným ovacím.


Václav Novák

Swingující "děvčátka - kuřátka" ze slovenského Zvolena

Vzkaz všem, kteří v sobotu 16. srpna zůstali doma kvůli olympiádě či deštivému počasí: Přišli jste o skvělý dixieland v podání světých The Steamboat Stompers, o veselé písničky hradecké „bandy“ Nadoraz a o báječně swingující „děvčátka – kuřátka“ ze slovenského Zvolena. Tak za rok přijďte i vy na 2. ročník Dixieland Day! Opravdu to stálo za to! Za zorganizování akce pořadatelům děkují vděční posluchači

Jan Kusbach a Vlaďka Gaislerová