Místem sportu, hudby slavnosti a zábavy se v sobotu 2. června stal areál rekonstruovaného městského koupaliště. Probíhal tu dojezd cyklistického závodu horských kol Mšenské okruhy,  slavnostní otevření rekonstruovaného koupaliště a koncert swingové i taneční hudby. Zahájení letošní sezony na koupališti je významným dnem Mšena, protože letos uplynulo 75 let od prvního otevření objektu ve stylu art deco podle návrhu Josefa Oborského. Návštěvníci si tu na výstavce mohli prohlédnout jeho výkresy.

Slavnostní zahájení   V zahajovacím projevu starosta Ing. Martin Mach vyslovil uznání a poděkování všem, kteří po 75 roků udrželi a zvelebovali tuto architektonickou památku. Stejné úsilí si vyžádá i dokončení potřebných oprav a úprav v pokračující III. etapě. Zásluhu na nynější rekonstrukci má minulé zastupitelstvo v čele s exstarostkou Marií Štráchalovou. Nemalým odborným přispěním se podílely také pracovnice státní památkové péče. Obětavým prosazením financování rekonstrukce této památky velice pomohl exposlanec Vlastimil Třešňák. Šlo o částku přesahující 8 milionů Kč, další zhruba 2 miliony přidalo město a přibližně 500 tis. Kč ministerstvo kultury z kapitoly památkové péče.
Revival Swing Band
Přestavbu bazénu a čističky vody, brouzdaliště pro malé děti, vstupní sprchy a výtah u bazénu pro tělesně postižené přiblížila v krátkém projevu Marie Štráchalová. Nezapomnělo se ani na sociální zařízení a restaurační vybavení. V závěru vystoupil pan Jiří Ryvola, zástupce generálního dodavatele – firmy Ryvola & Tintěra, pro kterou bylo ctí tuto zakázku realizovat. Popřál městu zdárné pokračování v rozvoji areálu a občanům příjemné užívání se zábavou. Ta pokračovala při hudbě dixilandové kapely Swing Revival Praha s kapelníkem Antonínem Šilhavým. Tu na večerní zábavu vystřídal Dance Band Petra Hladíka.

Jan Bursa