Vítězné střemské ženyMšeno hostilo okresní kolo v požárním sportu

   Plochodrážní stadion ve Mšeně se stal již poněkolikáté hostitelem okresního kola družstev žen, mužů a dorostenců v požárním sportu. Letošní konkurence nebyla ani zdaleka tak nabitá jako v předcházejících letech, přesto soutěžící podali bojovné výkony.

   Na šest družstev mužů a tři družstva žen čekal nejprve překážkový závod na plochodrážním oválu. Čtyřčlenné týmy si musely poradit nejen se vzdáleností (4 x 100 m), ale také s překážkami (průlez bariérou, přeběh kladiny, spojení požárních hadic), a to vše v nejrychlejším čase. To už se nad mšenský stadion začaly stahovat černé mraky a vzápětí (těsně po skončení mužské kategorie) padaly na dráhu husté provazy deště. Již za několik minut bylo jasné, že dráha se stala pro další průběh závodů nezpůsobilou, a tak štafeta žen na 4 x 100 m musela být zrušena.

   Po přestávce se další boje přesunuly na tréninkové hřiště, kde se zúčastněná družstva pustila do souboje v požárním útoku. Sedmičlenné družstvo mělo po startu za úkol zprovoznit naftový agregát, připojit hadice, rozvinout je na vzdálenost zhruba 100 m a proudem vody zasáhnout terč tak, aby se vysunula červená ručička, opět vše v co nejrychlejším čase.

   V závěru byla nejlepší družstva odměněna diplomy a propagačními materiály. Za zmínku stojí skutečnost, že vítězem kategorie mužů i žen se stala družstva ze Střem, kde mají požární soutěže dlouholetou tradici.

   Výsledky okresního kola v požárním sportu – muži: 1. Střemy 98,68 s, 2. Želízy 114,75, 3. Konětopy 116,78, 4. Mšeno 121,53, 5. Vehlovice 128,93, 6. Blata 135,33. Ženy: 1. Střemy 34,03, 2. Blata 60,82, 3. Vehlovice bez platného pokusu.

(kh)