Mateřské centrum Mšenské sluníčko dostalo možnost pořádat kurzy „Práce s počítačem“, které budou probíhat v ZŠ Mšeno. Kurz je zcela zdarma (!), navíc s možností hlídání dětí. Bližší informace, podrobnou osnovu výuky poskytne a přihlášky přijímáRenáta Šimíčková, 602 647 889, e-mail: simickova.renata@seznam.cz nebo osobně na adrese Hlovecká 363, Mšeno – kdykoliv.  Přihlásit se také můžete každý den v mateřském centru ve Mšeně (v základní škole Mšeno) od 8,15 do 11,30 h. Kurzy probíhají v rámci projektu „Společnost přátelská rodině“ Sítě MC v ČR (www.materska-centra.cz) a o.p.s. Gender Studies (www.genderstudies.cz), který je spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

   Popis kurzů - Modul 1: Jak na informační a komunikační technologie – začátečnice/začátečníci
Účastnice se seznámí se základy práce na osobním počítači a zapisovacími médii a získají základní informace o jejich ovládání. Seznámí se také se základními pojmy jako pevný disk, operační paměť nebo operační systém. První část se zaměřuje především na textové editory, druhá pak na základy práce s internetem a e-mailem. Rozsah: 10 hodin. Termín: 12. a 13. května 2007 9 – 13 h (denně 4 vyučovací hodiny a 1 h poradenství).

   Modul 2: Jak na informační a komunikační technologie – pokročilí
Úpravy digitální fotografie, i-frame program, tvorba jednoduchých webů, homesite, blogy, vyhledávání na internetu apod., komunikační a chatovací programy, jako např. Skype, ICQ, Msn, Yahoo či programy pro fotografie. Rozsah: 10 h. Termín: 2. a 3. června 2007 9 – 13 h (denně 4 h a 1 h poradenství).

   Modul 3: Jak využívat informační a komunikační technologie v podnikání?
Tento kurz Vám představí, jak Vám pomohou ICT v podnikání. Získáte základní přehled o právních náležitostech podnikání a zjistíte, jak si zřídit či pronajmout internetový obchod. Důležitou součástí kurzu jsou základy mediálních strategie (tisková zpráva, tisková konference, základy komunikace s médii). Druhá část kurzu poradí, kde získat finanční podporu pro podnikání či vaše mateřské centrum (strukturální fondy Evropské unie, krajské a státní dotace apod.) a také jak správně napsat projekt. Rozsah: 10 h. Termín: I. část 9. června 2007, II. část 16. června 2007 9 – 13 h. (denně 4 h a 1 h poradenství).

Poděkování
   Rády bychom poděkovaly paní Marii Štráchalové za finanční podporu našeho mateřského centra. Paní Štráchalová nám sama nabídla, že nám zaplatí cestu autobusem  na výlet do Zoologické zahrady v Praze, který se bude konat 19. 5. 2007. Přislíbila nám do budoucna i další podporu. Děkujeme moc.

Členky občanského sdružení Mšenské sluníčko, provozující Mateřské centrum ve Mšeně