Mateřské centrum   Máme otevřeno každý všední den od 8.15 h do 11.30 h. Prostor je otevřen všem maminkám a tatínkům s malými dětmi, kteří se chtějí přijít seznámit s novými lidmi, popovídat si s kamarádkami a kamarády u kávy nebo čaje, trávit smysluplně svůj čas s dětmi při pravidelných pohybových a výtvarných programech nebo se s nadšením spolu s námi pustit do dalšího rozvíjení činnosti mateřského centra.

Dopolední programy

  • jsou otevřené
  • docházka je nezávazná
  • nemusíte se hlásit ani omlouvat, neplatí se předplatné

V uvedeném časovém intervalu (od 8,15 do 11,30 hod) můžete kdykoli přijít a odejít. K účasti na programu děti nikdo nenutí, dělají, co samy chtějí.

Plánované aktivity v Mateřském centru  ve Mšeně

Hlavní činnost v dopoledním programu

Pondělí            divadelní představení našeho Divadélka „ Kašpárek umí pohádky“
Úterý               malování ( vším co maluje…)
Středa             volná herna pro všechny
Čtvrtek           cvičení v sokolovně ( později vycházky do přírody)
Pátek              volná herna pro všechny


Naše plány do budoucna

Duben
   
2. – 5. 4. Velikonoční týden – tematicky zaměřený program – výroba velikonočních ozdob, barvení vajíček, soutěž o velikonočního králíčka v lesoparku Debř

   23. 4. malování se školou – kreslení na téma „ naše maminka“ , kresby budou případně použity na výrobu pohlednic, jako dalšího možného zisku pro NNO Mšenské sluníčko

   27. 4. Čarodějnický průvod – zúčastníme se tradičního  průvodu mateřské a základní školy po městě v maskách na oslavu dne čarodějnic

Květen
   12. 5. Míle pro mámy – mezinárodní projekt oslavy Dne matek. Bude se  konat v sobotu 12. 5. 2007 od 16,30 h. Lidé (rodiče či prarodiče) půjdou s dětmi v kočárcích nebo v náručí, nebo jen tak sami s dítětem za ručičku. Půjdou zhruba míli, není to závod, je to oslavující pochod Dne matek. Půjdeme z centra a skončíme na školním hřišti, kde proběhne závod dětí na odstrkovadlech, tříkolkách apod., a na závěr bude táborák s opekáním buřtů.
 
   17. 5. Jarní úklid parku před školou

   19. 5. Výlet do pražské zoo –pojedeme autobusem ze Mšena a zpět. Hlásit se může každý (maminky, tatínkové, babičky, tetičky, dědové apod.), podmínka je vzít na výlet malé dítě.

   Máte plnou hlavu nápadů, něco „navíc“ energie a jste ochotni udělat něco pro druhé? V mateřském centru  Mšenské sluníčko máte příležitost rozvíjet svou nápaditost, tvořivost či organizační schopnosti. Můžete se zapojit do běžného provozu centra, do organizace či samotné realizace akcí, vedení programů,  zajišťování publicity, psaní grantů či shánění věcných nebo finančních darů. Více se dozvíte na naší nástěnce v centru Mšena a nebo se sami přijďte podívat.

A byla burza…
  
Naše mateřské centrum Mšenské sluníčko pořádalo První burzu dětského oblečení, sportovních potřeb a hraček. Pořádání podobných akcí je v jiných mateřských centrech v České republice běžnou záležitostí a těší se velké oblibě a zájmu široké veřejnosti, hlavně proto, že významně pomůže maminkám na mateřské dovolené k obohacení šatníku svých dětí a možnosti zbavení se nepotřebného oblečení ze kterého děti už vyrostly.

Pár čísel
  
Celkem jsme přijaly do prodeje 190 kusů oblečení, celková cena tohoto oblečení byla 5244,-Kč- průměrná cena jednoho kousku oblečení byla 26,70 Kč. V listopadu letošního roku budeme pořádat 2. burzu zimního dětského oblečení, hraček a sportovních potřeb. Bližší informace o činnosti našeho mateřského centra se dozvíte z nástěnky na nám. Míru ve Mšeně.

Renáta Šimíčková

Velké poděkování
   Ráda bych na tomto místě a touto formou poděkovala  ředitelce základní školy paní Mgr. Jiřině Trunkové za milý a vstřícný přístup k našemu mateřskému centru. Paní ředitelka  našemu občanskému sdružení  sama nabídla prostor v základní škole, kde můžeme realizovat provoz mateřského centra Mšenské sluníčko.
   Jménem občanského sdružení Mšenské sluníčko

Renáta Šimíčková

Darovali našemu centru:
Anna Mokrá – většinu hraček, nádobí, dětský koberec, odkapávač, mikrovlnou troubu, varnou konvici, kávovar, DIVADLO a jiné  drobnosti
Iveta Růžičková – přebalovací pult, hygienické potřeby
Dárce, který nechce být jmenován – sušenky, hračky na masopust, sladkosti, koberec, masopustní výzdobu a jiné  maličkosti v celkové hodnotě cca 4500 Kč.
Alena Oupická – ušila pro naše návštěvníky, kteří přijdou bez bačkůrek, návleky
Moc děkujeme...

Uvítáme jakýkoliv dar, který nám zpříjemní pobyt v našem centru.