Červená stužka     je symbolem informovanosti o problematice HIV/AIDS. V ČR je to také název pro informační kampaň spojenou se sbírkou, která probíhá kolem 1. prosince, což je SVĚTOVÝ DEN BOJE PROTI AIDS. Výtěžek sbírky je používán na přednášky a besedy, poradenskou činnost, bezplatné anonymní testování na HIV infekci atd. Do této sbírky se aktivně zapojili i žáci devátých tříd naší školy – P. Vaněk, M. Klouda, P. Chorouš, O. Pala, T. Polák, M. Saska, J. Voborník, J. Cibulčík, M. Tylová, R. Ernstová, A. Kroupová, A. Haboňová, M. Humlová. Ráda bych poděkovala těmto žákům za jejich obětavou a snaživou práci při tak důležité činnosti, jako je snaha pomoci druhým lidem.      

Martina Klementová, organizátorka akce

     1. prosince 2006 v pátek byl světový den boje proti AIDS a HIV. Žáci mšenské školy se zúčastnili sbírky na tuto akci. Setkali jsme se s pozitivními i negativními reakcemi. Někteří lidé na nás byli hrubí a často neměli pochopení pro naši akci. I přesto si myslíme, že jsme vybrali velkou částku peněz. A doufáme, že budou využity v dobrou věc. Rádi jsme se této akce zúčastnili a rádi pomůžeme i příště.

     Reakce oslovených byly různé: Nemám děti a stužek mám dost. Jeden pán nás obdivoval, protože podle něj jde stejně většina peněz na něco jiného. V domově důchodců si to koupilo pár lidí. Starší lidé neměli pochopení, proto si myslím, že by se o této nemoci mělo s lidmi více hovořit. Jedna paní řekla, že nic nepřispěje, protože měla postiženého syna, a nikdo jí nepomohl, tak taky nepomůže. Za účastníky sbírky

Tomáš Polák a Miroslav Klouda