V souvislosti s častými výtkami občanů na provoz systému veřejného osvětlení ve Mšeně reagovala rada města pozváním zástupců firmy Eltodo na své zasedání dne 10. 1. 2007. Rád bych se v tomto článku krátce zmínil o některých bodech tohoto jednání. Za společnost Eltodo Citelum se schůzky zúčastnil ing. Tomáš Šír, vedoucí divize správy a provozu regionů. Provozní otázky pak zodpovídal především výkonný ředitel firmy Eltodo Louny s. r. o., pan Jiří Pešula. 

     Ten hned na počátku jednání čelil výtce ohledně častého překračování limitu nesvítících míst, který nesmí podle smlouvy překročit 2 % z celkového počtu svítidel. Starosta města při té příležitosti konstatoval, že městský úřad zavede nově evidenci těchto poruch v elektronické podobě a zpřísní komunikaci s dispečerskou službou společnosti Eltodo. Zároveň byl vysloven požadavek na větší informovanost městského úřadu při odstraňování jednotlivých závad. Bylo navrženo, aby montážní čety na Městkém úřadě nahlašovaly zahájení prací a při ukončení práce informovaly o rozsahu závady.

     Další otázky se týkaly především investic do veřejného osvětlení ve městě. Tato částka má v prvních dvou letech platnosti smlouvy přesáhnout částku jednoho milionu korun, v každém dalším roce pak částku vyjádřenou procentem z čistého zisku společnosti. Rada si vyžádala soupis dosavadních investic, závěrečnou zprávu společnosti za rok 2006, technickou dokumentaci a montážní deníky k posouzení. V závěru jednání byl projednán Článek VIII. příslušné smlouvy, přičemž byly oběma stranami konzultovány sankce a pokuty za neplnění smluvních podmínek.  

Václav Novák, místostarosta