Do Domova seniorů přijely 7. prosince děti z Mateřské školy v Katusicích s paní učitelkou Vladimírou Pavlusovou. V kulturním sále přednesly klientům velké pásmo s kyticí koled, písní a tanců. S přirozeným dětským přednesem a uměleckým dojmem by se neztratily ani na krajské přehlídce. Sborově zpívané lidové písničky, doprovázené líbivou hudbou, připomínaly klientům jejich dětská léta a dobu, kdy se více zpívaly tradiční koledy.

     Z vystoupení malého folklorního souboru z Katusic bylo vidět pečlivé nastudování programu, které si vyžádalo mnoho hodin nácviku a zkoušek. Zaseté semínko zachování lidových tradic vzklíčilo a bylo by krásné, aby neuvadlo a spíše přežívalo do dalších generací. Není nic krásnějšího než lidové písně, které jsou národním bohatstvím.

     Při rozloučení paní učitelka poděkovala klientům za srdečné přijetí a popřála jim krásné prožití vánočních svátků. Děti se připojily předáním dárku – dvou nakreslených vánočních kaprů, samozřejmě z vlastní tvorby. „Přijeďte zase brzy!“ volali klienti za nimi.

Jan Bursa